Saobraćajne kamere u Crnoj Gori - oprez na primorju i u Podgorici (MAPA)

Tokom 2020. godine MUP Crne Gore započeo je projekat postavljanja CCTV kamera za javni video nadzor u najvećim gradovima u zemlji.

Cilj projekta je prevashodno povećanje nivoa bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, ali i podizanje stepena opšteg sigurnosti stanovništva na gradskim ulicama, regionalnim i lokalnim putevima, naročito tokom letnje turističke sezone kada prometnim saobraćajnicama prođe i nekoliko miliona vozila.

iStock-183819803

Saobraćajne kamere u Crnoj Gori su do danas konstatovane su na više desetina lokacija širom zemlje, ali ih očekivano najviše ima u Podgorici, kao i najprometnijim gradovima primorja - Budvi i Baru.

Kako projekat Saobraćajne policije Crne Gore i dalje traje, očekuje se da i ostali gradovi poput Nikšića, Kotora i Herceg Novog uskoro budu pod video nadzorom.

Da bi sve proteklo u skladu za Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, na svim lokacijama trebalo bi da postoje znakovna obaveštenja koja ukazuju da se konkretna javna površina snima.

Preporučujemo: Lokacije saobraćajnih kamera na ulicama Beograda

Još uvek nije poznato da li novopostavljene kamere registruju i saobraćajne prekršaje nesavesnih vozača, ali svakako nije na odmet biti oprezan, jer će eventualne kazne stizati pravo na kućnu adresu vlasnika automobila.

U nastavku pogledajte detaljan prikaz lokacija saobraćajnih kamera u Podgorici, Baru i Budvi.