Politika privatnosti

RUKOVALAC PODACIMA O LIČNOSTI

Contrast d.o.o. (u daljem tekstu „Contrast“), sa sedištem u ulici Čarli Čaplina 25, Beograd, MB: 07920130, prikuplja i obrađuje podatke o registrovanim korisnicima sajta www.planplus.rs (u daljem tekstu „Sajt“) i to: fizičkim i pravnim licima koja su, u skladu sa Uslovima korišćenja, saglasna da registracijom i kroz interakciju na Sajtu istom dostave podatke kao što su ime, prezime, imejl adresa i trenutna lokacija, odnosno naziv i delatnost firme, te identifikacione podatke preduzeća, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti (Službeni glasnik RS 87/18 i dr.) (u daljem tekstu „Zakon“).

Kompanija Contrast obavezuje se da će čuvati privatnost svojih korisnika, osim u slučaju teškog kršenja pravila korišćenja Sajta ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

ČUVANJE, OBRADA I OBJAVLJIVANJE PODATAKA O LIČNOSTI

Podatke o ličnosti koje korisnik Registracijom ostavi na Sajtu (ime, prezime i imejl adresu), Contrast koristi isključivo u svrhu personalizacije dostavljenog sadržaja (komentara) i ne ustupa ih trećim licima.

Podatke prikupljene kroz Kontakt formu Sajta (ime, prezime, naziv firme ili kontakt podaci) Contrast ne obrađuje, ne objavljuje i ne ustupa trećim licima, već koristi za sopstvenu i efikasniju komunikaciju sa korisnicima Sajta.

Prilikom pružanja korisničke usluge Lociraj me, Contrast prikuplja podatke o geografskoj lokaciji korisnika i koristi ih isključivo tokom trajanja sesije u svrhu pozicioniranja korisnika na mapi i poboljšanja kvaliteta servisa. Contrast ne čuva trajno, niti na bilo koji način obrađuje i objavljuje podatke o lokaciji korisnika.

Kroz opciju Besplatnog upisa poslovnog objekta na mapu Sajt prikuplja podatke o pravnim licima i to: naziv firme, delatnost firme, adresu i kontakt podatke, radno vreme, matični broj preduzeća i PIB. Ove podatke Contrast koristi u svrhu poboljšanja kvaliteta usluge Sajta, ne obrađuje ih i ne ustupa trećim licima.

SVRHA OBRADE PODATAKA O LIČNOSTI

Podaci o ličnosti se obrađuju isključivo u svrhu registracije korisnika za personalizovano dostavljanje korisničkog sadržaja i unapređenja usluge Sajta.

DAVANJE PRISTANKA ZA OBRADU PODATAKA O LIČNOSTI

Registracija korisnika, neposredno preko Sajta ili društvene mreže, predstavlja dobrovoljnu saglasnost korisnika za obradu podataka o ličnosti registrovanog korisnika.

Korisnik odgovara za tačnost datih podataka.

ORGANIZACIONE I TEHNIČKE MERE

Svi podaci o registrovanim korisnicima čuvaju se uz strogu primenu odgovarajućih organizacionih i tehničkih mera. Svi zaposleni u Contrast-u odgovorni su za zaštitu podataka o ličnosti u skladu sa Zakonom.

UPOTREBA KOLAČIĆA (COOKIES)

Radi unapređenja korisničke usluge Contrast prikuplja i obrađuje podatke koji nisu lične prirode. U cilju efikasnije personalizacije sadržaja, Sajt koristi takozvane kolačiće (cookies) kako bi upamtio korisnička podešavanja, omogućio vezu sa društvenim mrežama i imao pristup informacijama o načinu korišćenja Sajta kako bi usluga bila maksimalno prilagođena potrebama korisnika.

Neki od kolačića su neophodni za pravilno funkcionisanje stranice, dok se drugi koriste za poboljšanje funkcionalnosti, performansa, oglašavanje i statistiku odn. praćenje saobraćaja na sajtu.

Kolačići ne mogu nauditi Vašem uređaju i dokumentima.

Više o kolačićima na stranici Politika kolačića.

PRAVA LICA ČIJI PODACI SE OBRAĐUJU

Pristanak za obradu podataka registrovani korisnik može da povuče u svakom trenutku u pisanom obliku čime gubi status registrovanog korisnika. Opoziv saglasnosti ne utiče na zakonitost obrade koja je izvršena na osnovu saglasnosti pre opoziva korisnika. U slučaju nedozvoljene obrade podataka o ličnosti registrovani korisnik uživa sva prava u skladu sa Zakonom.

BRISANJE NALOGA SA PLANPLUS-A

Brisanjem naloga na PlanPlus-u saglasni ste da će svi Vaši lični podaci, komentari i/ili fotografije koje ste postavili na Sajtu biti trajno uklonjeni.

Ukoliko iz bilo kog razloga želite da obrišete svoj PlanPlus profil, to možete učiniti na sledeći način:

 • Za profil otvoren direktnom registracijom na Sajtu

  Ulogujete se i pod menijem „Moj profil“ (u gornjem desnom uglu) odaberete opciju „Brisanje profila“. Zatim, u polje predviđeno za lozinku unesite šifru koju ste koristili za login na Sajt. Klikom na „Potvrdi“, trajno ćete ukloniti svoj PlanPlus profil i sve tragove Vaše aktivnosti na Sajtu.

 • Za profil otvoren posredstvom Facebook naloga

  Ulogujte se na Facebook. Kliknite „Account“ --> „Settings & Privacy“ --> „Settings“, a potom u meniju odaberite „Apps & Websites“. Među aplikacijama i sajtovima pronađite PlanPlus i kliknite „View and Edit“. U dnu ovog ekrana pronađite i iskopirajte „User ID“.

  Ulogujete se na PlanPlus i pod menijem „Moj profil“ (u gornjem desnom uglu) odaberete opciju „Brisanje profila“. Zatim, u polje predviđeno za ID nalepite prethodno kopirani „User ID“. Klikom na „Potvrdi“, trajno ćete ukloniti svoj PlanPlus profil i sve tragove Vaše aktivnosti na Sajtu.

  Vratite se na Facebook stranu sa koje ste preuzeli „User ID“ i kliknite „Remove“.

 • Za profil otvoren posredstvom Google naloga

  Ulogujte se na Google. U podešavanjima naloga kliknite opciju „Security“. U sekciji „Third-party apps with account access“, odaberite „Manage third-party access“. Među aplikacijama i sajtovima pronađite PlanPlus i kliknite na „Remove access“. Zatim, kontaktirajte administratore PlanPlus-a na webmaster@planplus.rs, kako bi Vaši podaci sa Sajta bili i fizički uklonjeni. Obavezno dostavite vašu imejl adresu.

PROMENA USLOVA

Contrast zadržava pravo da u bilo kojem trenutku izmeni uslove korišćenja i neće biti odgovoran ni za kakve eventualne moguće posledice proizašle iz te promene. Promene stupaju na snagu u trenutku objavljivanja.

IZNOŠENJE PODATAKA O LIČNOSTI IZ REPUBLIKE SRBIJE

Contrast po potrebi koristi servere za skladištenje podataka o ličnosti koji se nalaze izvan Republike Srbije. Vašim pristankom za obradu podataka o ličnosti istovremeno dozvoljavate iznošenje vaših podataka o ličnosti izvan Republike Srbije, sve u skladu sa važećim propisima.