Festival „Karusel“ u Čačku | Turistički kalendar Srbije

Karusel je festival ambijentalne i etno muzike koji se u najvećem gradu Zapadnog Pomoravlja održava krajem jula i početkom avgusta. 

Tokom dvadesetak dana trajanja festivala, na tri lokacije u Čačku, Domu kulture, Umetničkoj galeriji ''Nadežda Petrović'' i dvorištu Narodnog muzeja održava se niz koncerata, foto izložbi i muzičkih radionica.

Festival ambijentalne i etno muzike Karusel, održava se u Čačku od 2009. godine. Nastao iz želje da se javnosti predstavi čačanska scena i autorska muzika lokalnih muzičara, danas okuplja i brojne umetnike i van granica Čačka i Srbije, a predstavlja jedinstven i umetnički verovatno najznačajniji gradski festival.

Ambijentalna muzika podrazumeva miks više različitih muzičkih pravaca, spoj starog i novog, narodnog i modernog, orkestriranog nastupa i improvizacije. Festival apostrofira muziku i umetnost kao osnovni lajtmotiv, naspram opšte prisutne komerzijalizacije u muzici i umetnosti uopšte.

Stoga topla preporuka svim iskrenim ljubiteljima instrumentalne, ambijentalne i etno muzike, da posete festival i uživaju u nastupima domaćih i stranih izvođača, izložbama fotografija i muzičkim radionicama.

Ovogodišnje izdanje „Karusel“ festivala planirano je od 22. jula do 8. avgusta, a detaljan program festivala možete pogledati ovde.