Somborski kotlić | Turistički kalendar Srbije

Turistička organizacija grada Sombora 18. juna organizuje manifestaciju „Ulica starih zanata“ koja obuhvata prodajnu izložbu zanatskih proizvoda i rukotvorina uz prateći zabavno-muzički program. Dva dana kasnije, na Trgu Svetog Trojstva, održaće se takmičenje u najboljem ribljem kotliću.

Ovo su prve manifestacije koje se održavaju nakon ukidanja vanrednog stanja. Iz Turističke organizacije je potvrđeno da je sve organizovano u skladu sa preporukama Vlade Srbije i Ministarstva turizma.

FOTO: Turistička organizacija grada Sombora

Na Trgu Svetog Trojstva 20. juna održaće se po 23. put gastronomska manifestacija „Somborski kotlić“. U Somboru se od 1997. godine, po ugledu na bratski grad Baju u Mađarskoj, organizuje ova manifestacija. Osim predviđenog takmičenja u kuvanju ribljeg paprikaša i nagrada za tri najbolja po oceni stručnog žirija, organizatori manifestacije će nagraditi i tri najlepše aranžirana stola i najveselija društva.

Ako ste spremni da se takmičite cene kotizacija su 3.000,00 dinara za učesnike koji se ne takmiče u kuvanju paprikaša, odnosno 4.500,00 dinara za takmičare. Cenom kotizacije obuhvaćeni su: jedan sto i mesta za sedenje za šest osoba, 3 kg očišćene ribe, jedna promo majica „Somborskog kotlića“, drva za loženje i ložišno mesto. Učesnici će dobiti kupone za ribu, stolove, ložišna mesta i drva.

soup-4406566_1920