Saobraćajne kamere stigle i u Kragujevac (MAPA)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije proteklih meseci započelo je razvoj sistema za video nadzor saobraćaja i na teritoriji Grada Kragujevca.

Tako će, nakon postavljanja velikog broja saobraćajnih kamera u Beogradu i Čačku u proteklom periodu, i najveći grad Šumadije u narednim mesecima biti pokriven većim brojem fiksnih i pokretnih CCTV kamera. Njihov osnovni culj trebalo bi da bude povećanje opšteg nivoa sigurnosti građana Kragujevca, a pre svega direktnih učesnika u saobraćaju.

Očekivano, najveći broj kamera biće u službi kontrole poštovanja saobraćajnih propisa - u prvom redu brzine, zatim vožnje bez svetala, korišćenja mobilnog telefona u vožnji, nevezivanja sigurnosnog pojasa i poštovanja horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije uopšte.

S tim u vezi, pojedine kamere će, radi bržeg i lakšeg rasvetljavanja spornih situacija u saobraćaju, prepoznavati registarske tablice, ali nije poznato u kom trenutku će se početi i sa primenom sistema video nadzora u istom.

U prethodnim mesecima u gradu je registrovano 26 lokacija na kojima su instalirane kamere za video nadzor, a realno je očekivati da će broj kamera u narednom periodu biti još veći.

Kamere su, do sada, postavljane iznad najprometnijih raskrsnica u gradu i u blizini autobuskih stajališta u Kragujevcu, a njihove tačne lokacije na PlanPlus mapi možete pogledati u nastavku teksta.

 

Primetili ste NOVU KAMERU koja nije na mapi? PRIJAVITE OVDE