Video nadzor saobraćaja i u Čačku - lokacije saobraćajnih kamera u gradu (MAPA)

  • Nikola Igračev
  • 1 min
  • 13. mart 2020.
  • Vesti

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije nedavno je započelo sa razvojem sistema za video nadzor i na teritoriji Grada Čačka.

Tako će, nakon postavljanja velikog broja saobraćajnih kamera u Beogradu, i najveći grad Zapadnog Pomoravlja u narednim mesecima biti pokriven većim brojem fiksnih i pokretnih CCTV kamera čiji bi cilj trebalo da bude povećanje opšteg nivoa sigurnosti građana, a pre svega direktnih učesnika u saobraćaju.

Stoga, najveći broj kamera biće u službi kontrole poštovanja saobraćajnih propisa - u prvom redu brzine, horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije.

S tim u vezi, pojedine kamere će, radi bržeg i lakšeg rasvetljavanja spornih situacija u saobraćaju, prepoznavati registarske tablice, ali nije poznato u kom trenutku će se početi i sa primenom sistema video nadzora u istom.

U prethodnim nedeljama na 38 lokacija u gradu registrovano je više od 60 kamera, a sasvim je izvesno da će ovaj broj u narednom periodu rasti.

Očekivano, kamere su postavljene iznad najprometnijih saobraćajnica i glavnih raskrsnica u Čačku, a njihove lokacije možete pogledati na mapi ispod.

Primetili ste NOVU kameru koja nije na mapi? PRIJAVITE OVDE.

Tagovi

Kategorije: