Radno vreme institucija i objekata tokom vanrednog stanja

 • Dunja Božić
 • 4 min
 • 25. mart 2020.
 • Vesti

Nakon što je u Srbiji proglašeno vanredno stanje zbog suzbijanja širenja korona virusa, gradovi i opštine su doneli mere čije će poštovanje nadgledati lokalna vlast. Tokom vanrednog stanja zabranjen je rad svih tržnih centara, kafića, restorana, vrtića, škola, estetskih salona. Zbog uvedenog policijskog časa, od 17 do 5 časova narednog dana, došlo je do značajnih promena u radnom vremenu mnogih objekata i institucija širom prestonice.

JP „Pošta Srbije”organizovalo je rad pošta na sledeći način:

 • U poštama koje su radile tokom celog dana, radno vreme organizovano je u periodu od 9 do 14 časova radnim danima i subotom;
 • U poštama koje rade i nedeljom, radno vreme organizovano je u periodu od 9 do 14 časova;
 • Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu, radiće u periodu od 9 do 14 časova radnim danima, subotom i nedeljom.

Javnobeležničke kancelarije u Srbiji rade u režimu skraćenog radnog vremena, od 9 do 15 časova. One nastavljaju da se pridržavaju preporuka koje su donete 17. marta, kada je obustavljena overa potpisa, rukopisa i prepisa osim u naročito hitnim i opravdanim situacijama.

U skadu sa novonastalom situacijom, Bex expres kurirska služba radi po izmenjenom rasporedu. Prijem pošiljaka preko call centra je do 14 časova, a za dodatne informacije kol centar radi do 16 časova. Prijem pošiljaka je do 15h.

Kurirska služba D express radi po ustaljenom režimu, kao i kurirska služba AKS. Zbog obaveznih mera dezinfekcije magacini službe AKS neće raditi subotom.

Mr. Potrčko će tokom vanredne situacije raditi od 7 do 17 časova, samo radnim danima.

Za vreme vanrednog stanja, svi ugostiteljski objekti, kafići i restorani su zatvoreni za građane, ali je moguća dostava hrane - kuhinje određenih restorana radiće, uz preduzimanje svih propisanih mera higijene kako u pripremi tako i u dostavi hrane.

Svi supermarketi i prodavnice najvećih trgovinskih lanaca u Srbiji imaće jedinstveno radno vreme od 7 do 15 časova. Svaka prodavnica je preduzela sve mere u cilju zaštite kako zaposlenih, tako i potrošača u marketima. Manje radnje radiće sat duže, do 16 časova.

Spisak prodavnica koje će raditi nedeljom od 4 do 7 časova, u kojima će moći da se snadbevaju građani stariji od 65 godina, možete pogledati ovde.

Među pekarama vlada različito radno vreme, ali će mahom sve biti otvorene od 7 ili 8 časova, do 14 ili 15 časova.

Beogradske pijace će ubuduće raditi tri dana nedeljno - četvrtkom, petkom i subotom, od 8 do 15 časova. Izuzetak je Palilulska pijaca, koja je zatvorenog tipa, i ona će biti zatvorena do daljeg - sa izuzetkom supermarketa koji se nalazi u njoj.

Banke će u srpskoj prestonici dodatno skratiti radno vreme. Neke će biti otvorene od 9 do 15 časova, druge će početi sa radom sat ranije.

 • Banka Intesa radi od 9 do 14 časova, radnim danima
 • Komercijalna Banka za vreme trajanja vanrednog stanja radiće radnim danima od 9 do 15 časova
 • Raiffeisen Banka je privremeno promenila radno vreme svojih filijala i to od 8 do 15 časova
 • Sve ekspoziture NLB Banke rade od 9 do 14 časova

Domovi zdravlja rade od 8 do 15 časova.

Dežurne apoteke u Beogradu:

 • „Sveti Sava“ u Nemanjinoj 2 (radno vreme od 7 do 15 časova)
 • „Prvi maj“ u Kralja Milana 9 (radi non stop)
 • „Bogdan Vujošević“ u Bulevaru maršala Tolbuhina 30 (radi non stop)
 • „Zemun“ u Glavnoj 34 (radno vreme od 7 do 15 časova)

Skoro sve privatne apoteke radiće do 15 časova.

Radno vreme Lilly drogerije možete pogledati ovde. DM drogerije će raditi najkasnije do 15 časova radnim danima i vikendom.

Veterinarske ambulante na teritoriji Beograd skratile su svoje radno vreme i skoro sve rade od 10 do 15 časova.

JP„Parking servis”, kao i sva ostala gradska javna komunalna preduzeća, obavlja poslove iz svoje nadležnosti, dok su poslovnice Korisničkog servisa zatvorene za rad sa strankama.

Garaže i parkirališta rade po uobičajenom režimu, a obavlja se i kontrola i naplata parkiranja. Služba za prenos nepropisno parkiranih vozila uklonjena vozila prenosi na Staro sajmište.

U skladu sa vanrednom situacijom i pumpe su izmenile radno vreme. NIS Petrol i Gazprom benzinske stanice su otvorene od 7 do 15 časova, dok će ukupno 47 stanica biti otvoreno 24 časa zbog snabdevanje državnih organa, zdravstvenih i drugih javnih institucija, kao i pravnih i fizičkih lica sa posebnim dozvolama za kretanje tokom trajanja policijskog časa. Kompanija NIS je navela da se proizvodnja i isporuka, kao i prodaja goriva odvijaju u najboljem redu.

Hramovi Srpske pravoslavne crkve tokom pandemije virusa korona i vanrednog stanja neće se zatvarati, izjavio je patrijarh srpski Irinej.

Kol-centri u beogradskim opštinama za pomoć starijima radiće svakog dana od 8 do 17 časova u uslovima vanrednog stanja zbog korona virus COVID-19. Beogradski kol-centar se može dobiti na broj 0800-110-011.

Građani Srbije mogu da se informišu o svim aktuelnostima u vezi sa vanrednim stanjem i preko Viber Community kanala koji je pokrenulo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Tagovi

Kategorije: