Posetite zoo vrt i akvarijum iz fotelje!

  • Dunja Božić
  • 2 min
  • 31. mart 2020.
  • Zabavnik

Ovih dana su sve porodice pred jednim novim izazovom. Dnevne aktivnosti, kako odraslih tako i dece su izmenjene. Svakodnevni odlasci na posao, u vrtić/školu, na igrališta ili kod prijatelja, jedno vreme će biti pauzirani. Deo vremena, kada završite svoje obaveze, bilo da je rad od kuće ili online škola, treba ispuniti na kvalitetan način. Umesto gledanja serije ili igranja igrica na telefonu, predlažemo da slobodno vreme sa porodicom provedete na jedan fenomenalan način - posetite akvarijum ili zoo vrt iz vaših dnevnih soba!

Širom sveta zoo vrtovi i akvarijumi zatvoreni su do daljeg, u nastojanju da se ograniči širenja virusa Covid -19. Međutim, to ne znači da vaša porodica ne može da uživa u pingvinima, pandama ili ribama. Brojni zoo vrtovi i akvarijumi nude online posetu svojih stanovnika. U nastavku predlažemo koje zoo vrtove i akvarijume možete da „posetite“.

Kalifornijski akvarijum Monterejev zaliv vam predstavlja zadivljujući vodeni život. Neprofitna organizacija, smeštena na ivici Tihog okeana, sadrži trospratnu šumu algi, izložbu otvorenog mora od milion galona, staništa vidre i puno bazena. Ovo je jedno od najposećenijih akvarijuma u Americi.

Akvarijum Georgia u Atlanti je najveći akvarijum u Americi i ima dosta potoka koji sadrže različite vrste riba i životinja. U akvarijumu se nalazi i indo-pacifički greben na kojem se odigravaju ronilačke predstave u terminu od 10:30 i od 15:00 časova. Ovaj akvarijum je daleko poznat po Afričkim pingvinima.

Svetski poznati akvarijum Pacifik, sa sedištem u Long Biču u Kaliforniji, nudi sedam različitih živih tokova. Svake godine, ovaj akvarijum poseti preko 1,7 miliona ljudi iz celog sveta. Pored izložbi, akvarijum nudi i edukativne programe za sve uzraste, od praktičnih aktivnosti do predavanja vodećih naučnika. Kroz ove programe pruža se mogućnost da, na jedinstven način, saznamo više o našoj planeti. Akvarijum je, takođe, poznat po pingvinima.

Akvarijum u Sijetlu ima dva živa potoka. Poznat je po morskim vidrama koje možete da pratite uživo. Pored toga, njihov kanal nudi obilje snimaka iz različitih akvarijuma, kao i sa treninga morskih vidri. Najpoznatiji su po simpatičnim filmovima o spašenoj morskoj vidri koju su nazvali Rijalto.

photo-1530728327726-b504480e42ec

Zoološki vrt u San Dijegu je jedan od najboljih i najpoznatijih zoo vrtova na svetu - a lajv striming vam upravo to i prikazuje. Iz udobnosti doma ovih dana možete da pratite šta rade babuni, deci najomiljenije pande ili pingvini.

Nacionalni zoološki vrt Smitsonian jedan je od najstarijih zooloških vrtova u Sjedinjenim Državama. U Vrtu su postavljene kamere preko kojih možete uživo da pratite život lavova, slonova, zebri, vodeni svet, itd. Izbor je na vama.

I na kraju, posle par dana izolacije, shvatićete da je dobra organizacija najbitnija da bi porodica kvalitetno provela dan. Situacija u kojoj se nalazimo je nova, izuzetno teška i neprijatna, negde imamo kontrolu, negde ne. Prilagodite karantin sebi i svojoj deci, budite odgovorni ali ne zaboravite i da se zabavite!

Tagovi

Kategorije: