„Oko sokolovo“ hvata zamah – još 121 ulica pod „lupom“! (MAPA)

Nakon što je 1. septembra u sistem mobilnog snimanja parkiranih vozila „Oko sokolovo“ ušlo novih 28 centralnih beogradskih ulica, tri nedelje kasnije broj ulica koje će se naći pod lupom komunalne milicije povećava se višestruko.

Naime, od ponedeljka 21. septembra, u sistemu „Oko sokolovo“ naći će se još 121 ulica, što znači ukupno 242 saobraćajnice od uvođenja savremenog sistema za snimanje i kontrolu parkiranih vozila u Beogradu.

Podsećamo, sistem „Oko sokolovo“ u primeni je od 27. jula sa ciljem da fotografiše i sankcioniše, odnosno spreči nepropisno i bahato parkiranje na kolovozima, trotoarima, žutim trakama, tramvajskim šinama, zelenim površinama ili pešačkim prelazima. Osim toga, ova savremeno opremljena vozila od 1. septembra kontrolišu i regularno parkirana vozila u propisanim parking zonama.

Oko_sokolovo_Beograd
Specijalno opremljena vozila za snimanje nepropisnog parkiranja (FOTO: Beoinfo)

Za nepuna dva meseca od početka primene tehnologije snimanja tablica, „Oko sokolovo“ evidentiralo je više hiljada prekršaja koji su u vidu prekršajnih naloga otpremljeni na adrese vlasnika vozila.

Pored uvođenja reda na beogradskim ulicama, sistem „Oko sokolovo“ obezbeđuje i značajan priliv sredstava u gradsku kasu, pa nije isključeno da će se u narednom periodu pod lupom naći i celokupno zonirano područje Beograda, te najvažnije periferirne saobraćajnice grada.

U nastavku pogledajte koje će ulice od 21. septembra biti pod nadzorom komunalne milicije.

Preporučujemo: Snimanje parkiranih vozila - Pogledajte „kritične“ ulice u Beogradu (mapa)

Preporučujemo: Još 28 ulica pod „Okom sokolovim“ (mapa)