Još 28 ulica pod „Okom sokolovim“

U sistemu mobilnog snimanja nepropisno parkiranih vozila, simbolično nazvanom „Oko sokolovo“, od 1. septembra naći će se još 28 centralnih beogradskih ulica.

Naime, podsećamo da je tehnologija pokretnog fotografisanja nepropisno i bahato parkiranih vozila koja remete prohodnost gradskih saobraćajnica, u primeni od kraja jula.

Imajući za cilj uvođenje reda na gradskim ulicama i poboljšanje saobraćajnog protoka u najprometnijim pravcima, „Oko sokolovo“ je za nešto manje od mesec dana evidentiralo čak više od 3200 prekršaja.

Da li će nesavesni vozači naučiti nešto iz ovog podatka, pokazaće vreme, ali nema sumnje da je Grad Beograd u oba slučaja na dobitku – uređen grad i/ili punija kasa.

S tim u vezi, sistemu „Oko sokolovo“ biće priključeno još 28 ulica koje su, po zahtevu građana, pridodate spisku od ranije već utvrđene 93 ulice.

Novina je da će „Oko sokolovo“ od 1. septembra kontrolisati i regularno parkirana vozila u zoniranim područjima ovih ulica, umesto dosadašnjih službenika JKP Parking servis.

U nastavku možete pogledati koje će beogradske ulice biti priključene sistemu „Oko sokolovo“.

Preporučujemo: Snimanje parkiranih vozila - Pogledajte „kritične“ ulice u Beogradu