Beogradski noćni market | Turistički kalendar Srbije

  • Nikola Igračev
  • 1 min
  • 26. jul 2019.
  • Vodič

Beogradski noćni market je jedinstveni festival hrane i pića ustanovljen 2016. godine koji se održava na beogradskim zelenim pijacama nekoliko puta godišnje i to u večernjim časovima.

Tih dana, uz redovne pijačne prodavce, svoje proizvode na tezgama izlažu i autentični beogradski restorani, vinarije, kraft pivare, mali proizvođači hrane i pića, kreativci, umetnici i dizajneri, porodične radionice i zanatlije, koji svojom ponudom te večeri pijacu pretvaraju u jedan veliki restoran na otvorenom i najveću umetničku izložbu u gradu.

Sve to prati i raznovrstan muzički program priređen od strane uličnih svirača, bendova i plesača, kao i niz drugih zabavnih sadržaja, što noćni market čini odličnom opcijom odnosno alternativom za večernji izlazak.

Ideja i cilj ovakve manifestacije jeste promocija sveže i zdrave hrane i pića kroz oživljavanje pijaca, podsticaj malih preduzetnika na izlaganje i predstavljanje svojih proizvoda, a na tim osnovama i stvaranje novog turističkog brenda Beograda.

Festival je osmišljen tako da se svaki put održava na drugoj lokaciji - seli se sa pijace na pijacu kako bi manifestacija bila promovisana u čitavom gradu.

Više informacija i detalja o narednom izdanju Beogradskog noćnog marketa može se dobiti putem sredstava javnog informisanja.

Tagovi

Kategorije: