Beogradski festival piva (Beerfest) | Turistički kalendar Srbije

  • Nikola Igračev
  • 2 min
  • 15. avgust 2021.
  • Vodič

Beogradski festival piva, poznatiji kao Beer Fest, predstavlja najpopularniju i najmasovniju manifestaciju u jugoistočnoj Evropi, koja svake godine, tokom pet dana trajanja, ugosti u proseku oko pola miliona ljudi, a rekordna je 2010. godina kada je zabeležena poseta od neverovatnih 900 000 gostiju.

Izvorno pokrenut 2003. godine na platou Donjeg grada Kalemegdanske tvrđave, festival je za par godina postao toliko popularan da je „selidba“ preko reke, na Ušće, bila neminovna.

Samo tri godine od osnivanja, britanski Independent prepoznao je potencijal ove manifestacije i svrstao Beer Fest u Top 20 događaja na planeti za 2006. godinu.

Ogromnoj popularnosti ovog pivskog festivala doprinela je pre svega činjenica da je besplatan, kao i velika ponuda piva koja se u to vreme nigde više u zemlji nije mogla naći na jednom mestu. Kada se tome pridoda i atraktivna lokacija, svakodnevni odnosno celonoćni muzički program najpopularnijih regionalnih bendova i izvođača, jasno je da uspeh festivala nije mogao da izostane.

Veliku atrakciju za ljubitelje piva poslednjih godina predstavlja i prisustvo velikog broja štandova domaćih zanatskih ili craft pivara koje su postale pravi trend u svetu, pa i u Srbiji, tokom protekle decenije.

Beogradski Beer Fest vremenom je izrastao u jedan od najvećih brendova naše prestonice i manifestaciju koja, osim dobrog provoda, promoviše i društvenu odgovornost. Stoga se u okviru festivala poslednjih godina organizuju i višemesečne kampanje sa snažnim društvenim porukama.

Beer Fest nije samo festival mladih, na njemu se dobro provode sve generacije. Stoga, prošetajte se do Ušća ovih dana, osetite pozitivnu atmosferu i budite, makar na kratko, deo najvećeg festivala u ovom delu Evrope.

Ovogodišnje izdanje Beer Fest-a trebalo bi da bude održano od 18. do 22. avgusta. Više detalja o muzičkom programu može se naći na zvaničnom sajtu festivala.

Tagovi

Kategorije: