Savremena gimnazija

Masarikova 5 
11000 Beograd (Vračar) 
T: 011/4011‑223

Savremena gimnazija je najmodernija Kembridž gimnazija u zemlji i regionu, jedinstvena po upotrebi najsavremenijih tehnologija, ali i modernoj metodologiji nastave.

Misija Savremene gimnazije je da svojim učenicima pruži najkvalitetnije obrazovanje i da ih uspešno pripremi za najviša akademska dostignuća.

Savremena gimnazija je škola budućnosti za nove generacije. Karakteriše je Future Ready koncept obrazovanja, usmeren na savremene tehnologije, koje se koriste kako bi se obrazovni proces učinio interaktivnim i zanimljivim, a učenje efikasnim, što njenim učenicima obezbeđuje sigurnu profesionalnu budućnost.

Nastava u Savremenoj gimnaziji je organizovana na savremen način i podrazumeva rad u malim grupama do 25 učenika i individualni pristup svakom učeniku. Interdisciplinarni projekti i sticanje praktično primenljivih znanja garantuju visoke akademske rezultate, a kod učenika podstiču svestranost i istraživački duh. Profesori u Savremenoj gimnaziji su vrhunski predavači, kvalifikovani i motivisani, i posvećuju pažnju svakom učeniku, a metodika nastave je savremena i kreativna.

Prostorije Savremene gimnazije nalaze se u samom centru grada, na 3. i 4. spratu Beograđanke. Jedinstvene Intelligent Classroom učionice opremljene su najnovijim tehnološkim inovacijama kao što su interaktivne table, live stream kamere, Samsung Gear VR, Amazon Echo, tableti, laptopovi, a učenicima su na raspolaganju i moderno uređeni Learning centar, bibilioteka, fitnes sala, kao i futuristički dizajniran prostor za odmor. Učenički život u Savremenoj gimnaziji obogaćen je dodatnim sadržajima kao što su sekcije, terenska nastava, sportski događaji, humanitarne akcije i kulturne manifestacije.

Savremena gimnazija jedinstvena je i po upotrebi Distance Learning platforme, koja učenicima i njihovim roditeljima omogućava da bilo gde i bilo kada pristupaju interaktivnim materijalima za učenje, da se konsultuju sa profesorima, rešavaju zadatke i na taj način upotpunjuju svoja znanja.

Savremena gimnazija akreditovana je od Univerziteta u Kembridžu, kao i od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, i nudi izbor između Nacionalnog i Kombinovanog programa. Nacionalni program se zasniva na zvaničnom nastavnom planu i programu koji važi u Republici Srbiji, ali je dopunjen i unapređen najsavremenijom metodologijom, nastavnim materijalima i tehnologijama. Kombinovani program objedinjuje najbolje elemente Nacionalnog i Cambridge International programa, a učenici, pored nacionalne, mogu steći i svetski priznate Kembridž diplome, što im omogućava da školovanje nastave na najprestižnijim inostranim univerzitetima.

Savremena gimnazija svojim učenicima pruža stvarno drugačije školovanje i uspešno ih priprema za najviše akademske izazove.

Budite prvi koji će ostaviti recenziju!

Vaše iskustvo može pomoći drugim korisnicima PlanPlus‑a.

Molimo Vas da se ulogujete preko društvenih mreža ili kao PlanPlus korisnik, kako bi Vaša recenzija bila objavljena na ovoj strani.

Vaša recenzija

Ulogovani ste kao Log Off?
Vaša ocena
Kliknite da ocenite
© 1998-2021 Contrast Uslovi korišćenja Privatnost