Gimnazija Stefan Nemanja

Nemanjina 28 
11000 Beograd (Savski Venac) 
T: 011/3629‑416
M: 063/376‑073

Gimnazija "Stefan Nemanja" je prva privatna filološka gimnazija sa dugom tradicijom. Škola je sa radom počela 2007. godine i deo je poslovnog sistema "Đuro Salaj". Nalazi se u samom srcu grada, u Nemanjinoj 28 na Slaviji, a brojne generacije koje su prošle kroz njene hodnike pokazuju da je ovo ŠKOLA KOJU UČENICI VOLE.

Danas škola ima:

  • IT smer
  • Filološki smer - živi jezici
  • Društveno-jezički smer
  • Opšti smer
  • Prirodno-matematički smer
  • Sportski smer

Škola raspolaže i modernim sredstvima za rad koja nastavu čine dinamičnijom, a kod učenika izazivaju veću motivisanost i želju za novim saznanjima. Sve što radimo je za dobrobit mladih ljudi kako bismo im pomogli da se na najbolji mogući način snađu i pronađu u svetu, tako što će objediniti i uskladiti svoje želje i potencijale, biti sigurni u sebe i oslobođeni strahova pred neizvesnom budućnošću.

Želimo da naši učenici, pored formalnog obrazovanja, razvijaju ljubav prema stranim jezicima, umetnosti i kreativnom izražavanju. Takođe, škola je, kao i porodica, mesto gde se najtemeljnije usvajaju ljudske vrednosti i razvijaju osnovne životne veštine. Najvažnije u samom procesu učenja je naučiti đake KAKO DA UČE i kako da u praksi primene naučena znanja.

Dosadašnja praksa i iskustvo pokazuju da naši učenici sa velikom lakoćom upisuju željene fakultete i postižu zavidne rezultate na svim visokoškolskim ustanovama. Kako bi pomogli našim đacima da se što uspešnije pripreme za polaganje prijemnog ispita, u završnoj godini školovanja organizujemo pripremnu nastavu za upis na željeni fakultet.

Naša škola ima tri obrazovna paketa:

1. OSNOVNI PAKET

Osnovni paket obuhvata: redovnu nastavu, komplet udžbenika za sve nastavne predmete, dva dodatna časa prema potrebama učenika, fakultativno učenje trećeg stranog jezika, izlete, posete muzejima i odlaske u pozorište, radionice profesionalne orijentacije i karijernog vođenja, markicu za gradski prevoz BUSPLUS i edukativne radionice i programe.

2. JEZIČKI PAKET

Obuhvata OSNOVNI PAKET + Kembridž kurs u trajanju od 10 meseci.

3. JEZIČKI PAKET 2

Obuhvata OSNOVNI PAKET + TOEFL kurs u trajanju od 9 meseci.

VANREDNO ŠKOLOVANJE

Obrazovni paket za vanredne učenike obuhvata: udžbenike, pripremnu nastavu, konsultacije sa profesorima i ispite.

U TOKU JE UPIS U ŠKOLSKU 2020/21 GODINU!

Škola radi po programima koje je propisalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Diplome naše škole su priznate i u rangu su diploma koje su stečene u državnim školama.

Rešenjem Ministarstva prosvete br: 022-05-00062-2007-03 od 21.09.2007. godine Škola je dobila verifikaciju za ostvarivanje nastavnog plana i programa za FILOLOŠKI SMER.

Rešenjem Ministarstva prosvete br: 022-05-00062/2007-03 od 14.09.2010. godine Škola je dobila verifikaciju za ostvarivanje nastavnog plana i programa za OPŠTI, DRUŠTVENO-JEZIČKI i PRIRODNO-MATEMATIČKI SMER.

Rešenjem Ministarstva prosvete br: 022-05-00062/2007-03 od 21.01.2019. godine Škola je dobila verifikaciju za ostvarivanje nastavnog plana i programa za IT SMER.

Budite prvi koji će ostaviti recenziju!

Vaše iskustvo može pomoći drugim korisnicima PlanPlus‑a.

Molimo Vas da se ulogujete preko društvenih mreža ili kao PlanPlus korisnik, kako bi Vaša recenzija bila objavljena na ovoj strani.

Vaša recenzija

Ulogovani ste kao Log Off?
Vaša ocena
Kliknite da ocenite
© 1998-2021 Contrast Uslovi korišćenja Privatnost