Nove parking zone u Beogradu - Zelena zona i preko reke (MAPA)

Poslednjih dana 2021. godine iz JKP Parking servis najavljeno je da će zonski sistem parkiranja u Beogradu biti proširen na još nekoliko prometnih lokacija u gradu. U prvim danima nove godine to je i učinjeno pa se od 10. januara parkiranje po uobičajenom sistemu vrši na više lokacija na Novom Beogradu.

Interesantno je da je treća ili zelena parking zona sada prešla i preko Save, obuhvatajući u celosti blokove 19a, 21, 22 i 23.

Naime, parkirališta u blokovima 19a i 23 po prvi put postaju deo zonskog sistema parkiranja i ubuduće će pripadati zelenoj zoni. Radi se o parkiralištima unutar samih blokova, omeđenih ulicama Vladimira Popovića, Bulevar Milutina Milankovića, Antifašističke borbe, Bulevar Arsenija Čarnojevića i Milentija Popovića. „Granični“ bulevari, međutim, ostaće u plavoj zoni.

b

Parkirališta u blokovima 21 i 22, koja su do sada pripadala plavoj parking zoni, ubuduće će takođe pripadati zelenoj. U pitanju su parkirališta unutar pomenutih blokova, a omeđenih ulicama Antifašističke borbe, Bulevar Mihajla Pupina, Milentija Popovića i Bulevar Arsenija Čarnojevića. Bulevar Zorana Đinđića koji razgraničava ova dva bloka, kao i ostali „granični“ bulevari, ostaće u plavoj zoni.

 

Osim toga, najnovije proširenje parking zona zahvatilo je i plavu zonu pa će parking od sada naplaćivati i u delu Bulevara Milutina Milankovića između ulica Antifašističke borbe i Vladimira Popovića, odnosno ulici Antifašističke borbe između Bulevara Milutina Milankovića i Bulevara Arsenija Čarnojevića.

Naplata parkinga u pomenutim zonama vršiće se po ustaljenoj tarifi za zelenu, odnosno plavu zonu. Stanari i pravna lica koji imaju prijavljeno prebivalište, odnosno registrovano preduzeće na adresama koje su obuhvaćene novouspostavljenim parking zonama imaju pravo na povlašćenu mesečnu parking kartu po ceni od 457 dinara, odnosno parkiranje bez vremenskog ograničenja.