Izdavačka kuća Kreativni centar

Gradištanska 8 
11000 Beograd (Zvezdara) 
T: 011/3820‑483, 3820‑464

Radno vreme

Ponedeljak Mo
08:00-16:00
Utorak Tu
08:00-16:00
Sreda We
08:00-16:00
Četvrtak Th
08:00-16:00
Petak Fr
08:00-16:00
Subota Sa
ne radi
Nedelja Su
ne radi

Izdavačka kuća Kreativni centar osnovana je 1989. godine u Beogradu, kao porodično preduzeće koje je osnovao Simeon Marinković, profesor književnosti, sa svojim ćerkama Ljiljanom i Slavicom. Prve knjige ove izdavačke kuće bile su slikovnice iz edicije Žapče, koje su bile namenjene podsticanju kreativnosti kod predškolaca, nakon čega su usledila i brojna izdanja namenjena starijim uzrastima, kao i roditeljima i profesionalcima koji rade s decom – učiteljima i nastavnicima. Kreativni centar do sada je objavio više od 1300 izdanja.

Prateći svoje osnovne ciljeve, kao što su razvijanje dečje kreativnosti, podsticanje druženja dece i odraslih, unapređivanje stvaralačkih metoda u obrazovanju, negovanje boljih odnosa među ljudima, kao i brige prema prirodi, Kreativni centar je postao najnagrađivaniji izdavač knjiga za decu u Srbiji.

Pored slikovnica, romana, priručnika za decu, roditelje i nastavnike, Kreativni centar prepoznatljiv je i po udžbenicima i dodatnim materijalima za osnovce. Od 2004. godine Kreativni centar prisutan je na tržištu udžbenika i trudi se da deci i nastavnicima ponudi moderne, inovativne i odlično dizajnirane knjige koje će podsticati kritičko razmišljanje i odražavati svet savremenog deteta. Kreativni centar jedini je izdavač iz Srbije koji je član Evropskog udruženja izdavača udžbenika i jedina izdavačka kuća iz Srbije koja je osvojila čak sedam nagrada za najbolji evropski udžbenik, priznanje koje se svake godine dodeljuje na Sajmu knjiga u Frankfurtu.

Pored evropskih nagrada za udžbenike, tokom trideset godina postojanja ova izdavačka kuća za svoje knjige dobila je sva najznačajnija domaća priznanja za dečje knjige, a Kreativni centar je tri puta proglašen izdavačem godine u Srbiji – dva puta po izboru Biblioteke grada Beograda i jednom po izboru žirija Beogradskog sajma knjiga. Izdanja Kreativnog centra doživela su i veliki međunarodni uspeh – više od 100 naslova ove kuće do sada je prevedeno u više od 60 zemalja širom sveta – od Kine do Brazila.

Kreativni centar prepoznatljiv je po svojim ilustracijama, kao i činjenici da se u svojim izdanjima, kroz humor i na način blizak deci, trudi da važne teme približe čitaocima i omogući im da pronađu odgovore na sve svoje dileme.

Izdanja Kreativnog centra možete poručiti preko sajta www.kcknjizara.rs, kupiti u njihovoj knjižari u Beogradu u TC Eurocentar, kao i u brojnim knjižarama širom Srbije.

Budite prvi koji će ostaviti recenziju!

Vaše iskustvo može pomoći drugim korisnicima PlanPlus‑a.

Molimo Vas da se ulogujete preko društvenih mreža ili kao PlanPlus korisnik, kako bi Vaša recenzija bila objavljena na ovoj strani.

Vaša recenzija

Ulogovani ste kao Log Off?
Vaša ocena
Kliknite da ocenite
© 1998-2021 Contrast Uslovi korišćenja Privatnost