Fakultet savremenih umetnosti FSU

Svetozara Miletića 12 
11108 Beograd (Stari Grad) 
T: 011/4011‑216

Fakultet savremenih umetnosti – FSU prvi je privatni fakultet scenskih i primenjenih umetnosti u regionu, sa tradicijom dugom više od 20 godina.

Kao deo LINKgroupa, velike internacionalne obrazovne alijanse, studentima pruža najviše od umetničkog obrazovanja – jedinstven spoj umetnosti i novih tehnologija.

FSU školuje savremene umetnike, ljude koji će stvarati u skladu sa vremenom u kojem su i svetom koji se u 21. veku menja svakodnevno i koji napreduje i postavlja nove, visoke standarde. Zato je studentima omogućeno da stiču veštine koje se odnose na upotrebu moderne tehnologije. Na taj način, pored još veće slobode u stvaranju, dobijaju i konkurentnost na tržištu rada.

Akreditovani programi za umetnike budućnosti

Programi osnovnih, master i doktorskih studija zvanično su akreditovani i kreirani na temelju vizije boljeg i efikasnijeg visokoškolskog obrazovanja i spajaju tradicionalno iskustvo u obrazovanju i savremene tendencije. Studentima su na osnovnim akademskim studijama na raspolaganju:

  • Likovne umetnosti (Slikarstvo, Vajarstvo, Živopis, Multimediji, Grafika);
  • Dizajn (Grafički dizajn, Dizajn enterijera, Modni dizajn, Game Art);
  • Dramske umetnosti (Gluma);
  • Multimedijalna produkcija;
  • Muzičke komunikacije;
  • Primenjeni mediji i kreiranje sadržaja;
  • Kreativni biznis.

Master studije na Fakultetu savremenih umetnosti podeljene su u tri oblasti: Likovne umetnosti, Dramske umetnosti i Dizajn (Produkt dizajn, Art direkcija i koncept dizajn, Dizajn enterijera i Vizuelne komunikacije). Doktorske studije je moguće upisati iz oblasti vizuelnih i dramskih umetnosti.

Digitalna znanja koja pomeraju granice umetnosti

Program Fakulteta savremenih umetnosti je takav da studenti od prvog dana koriste moderne tehnologije i oslanjaju se na njih u procesu stvaranja, tokom pripreme i produkcije, a sve češće je tehnologija direktno implementirana u njihove koncepte kako bi na najbolji mogući način preneli svoju ideju. Takav pristup diplomcima FSU donosi primenjiva znanja koja odmah po završetku, a često i već tokom studija, donose poslovne angažmane.

Profesori kao primer – priznati stručnjaci uvek usredsređeni na svoje studente

Profesori na Fakultetu savremenih umetnosti su priznati i cenjeni u svojim granama umetnosti. Usmereni su na to da studentima budu najbolji mentori, uvek su na raspolaganju za sva pitanja i pomažu studentima da svoj talenat razvijaju i oblikuju u pravom smeru. Njihov cilj je da studenti steknu kompetencije koje će im omogućiti aktivno i kreativno uključivanje u savremene umetničke tokove.

Nastavni kadar je izabran tako da bude pravi primer i uzor. Kroz brojne projekte i saradnje sa galerijama, udruženjima likovnih i primenjenih umetnosti i medijskim kućama, studentima se otvaraju vrata umetničke elite.

Razvoj karijere još u toku studija

Osvajanje umetničke scene nekada je teže nego što izgleda, bez obzira na kvalitet i talenat. Još za vreme studija studenti se uključuju u javne umetničke događaje, projekte i festivale i na taj način stiču iskustvo i dolaze u kontakt sa značajnim ličnostima iz svoje branše.

Budite prvi koji će ostaviti recenziju!

Vaše iskustvo može pomoći drugim korisnicima PlanPlus‑a.

Molimo Vas da se ulogujete preko društvenih mreža ili kao PlanPlus korisnik, kako bi Vaša recenzija bila objavljena na ovoj strani.

Vaša recenzija

Ulogovani ste kao Log Off?
Vaša ocena
Kliknite da ocenite
© 1998-2021 Contrast Uslovi korišćenja Privatnost