Akademija umetnosti Beograd

Nemanjina 28 
11000 Beograd (Savski Venac) 
T: 011/3618‑715
M: 063/281‑761

Radno vreme

Ponedeljak Mo
09:00-16:00
Utorak Tu
09:00-16:00
Sreda We
09:00-16:00
Četvrtak Th
09:00-16:00
Petak Fr
09:00-16:00
Subota Sa
ne radi
Nedelja Su
ne radi

Prvi privatni fakultet umetnosti: Akademija umetnosti u Beogradu 25 godina uživa ugled akreditovane visokoškolske ustanove koja svoje studente priprema za globalni svet profesionalizovane dramske i audiovizuelne umetnosti.

Moderni studijski programi: Uzimajući u obzir brzinu razvoja nauke i tenologije, sugestije studenata, sopstvena znanja i iskustva i prateći trag Evropske zone visokog obrazovanja, Akademija svojim studentima pruža temeljno osmišljene studijske programe osnovnih i master akademskih studija, dodajući im novi kvalitet:

  • osnovne studije (ESPB 240) - Gluma, Fotografija i kamera, Filmska i TV režija i montaža, Muzička produkcija i dizajn zvuka, Produkcija u umetnosti i medijima.
  • master studije (ESPB 60) - Umetnost dokumentarnih formi, Multimedijalno scensko stvaralaštvo, Fotografija i kamera, Кompjuterska muzika i multimediji, Кreiranje imidža u umetnosti i medijima.

Po uzoru na elitne umetničke akademije širom sveta, Akademija svojim studentima omogućava maksimalno ispoljavanje sposobnosti, talenata, razvijanje ličnih interesovanja i inicijativa za realizaciju najraznovrsnijih i najzahtevnijih umetničkih zadataka.

Svetska praksa, iskustva i siguran posao: Studenti Akademije tokom svog školovanja sa uspehom nastupaju na scenama najuglednijih teatara, snimaju, režiraju i montiraju filmove i televizijske sadržaje, radijski program. Njihovi dramski tekstovi izvode se na pozorišnim scenama i bivaju uvršteni u redovne repertoare vodećih srpskih teatara, a fotografska ostvarenja izložu u uglednim galerijama, krase promotivne materijale najznačajnijih domaćih i svetskih kompanija i postaju prepoznatljiva u novim digitalnim sadržajima. Muzička ostvarenja studenata zastupljena su na najznačajnijim top listama u zemlji i svetu, dok producenti rade i vode pozorišne, filmske, televizijske, izložbene i koncertne projekte u svim oblastima umetnosti, kulture i medija.

Najnagrađivaniji studenti i fakultet: Na Akademiji umetnosti diplomiralo je preko 1200 studenata, koji su već tokom svog školovanja osvojili više od 300 domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja u oblasti filmskog, pozorišnog i televizijskog stvaralaštva.

Najistaknutiji profesori i umetnici: Predavači na Akademiji umetnosti u Beogradu su jedni od najeminentnijih umetnika i profesora u našoj zemlji, čiji ugled, umetničko stvaralaštvo i pedagoški rad iz godine u godinu opredeljuje sve veći broj studenata koji upisuju naš fakultet. Među njima su i Dragana Varagić, Igor Đorđević, Tihomir Stanić, Goran Jevtić, Milan Nešković, dr Veljko Đurić, Dragoljub Elčić, dr Jovana Nikolić, Stevan Filipović, Draško Plavšić, mr Predrag Кajganić, dr Iva Draškić Vićanović, dr Svetlana Bezdanov Gostimir, dr Milan Radovanović...

Svojim studentima obezbeđujemo sve neophodne sadržaje za bogatu umetničku, naučnu i stručnu saradnju i rad, negujući okruženje koje omogućava da se većina njihovih postignuća uspešno ostvari, pronađe svoj put i publiku na savremenoj umetničkoj sceni.

Budite prvi koji će ostaviti recenziju!

Vaše iskustvo može pomoći drugim korisnicima PlanPlus‑a.

Molimo Vas da se ulogujete preko društvenih mreža ili kao PlanPlus korisnik, kako bi Vaša recenzija bila objavljena na ovoj strani.

Vaša recenzija

Ulogovani ste kao Log Off?
Vaša ocena
Kliknite da ocenite
© 1998-2021 Contrast Uslovi korišćenja Privatnost