Visoka zdravstveno-sanitarna škola strukovnih studija VISAN

Tošin bunar 7/A 
11070 Beograd (Zemun) 
T: 011/307‑6472
F: 011/307‑6470

Kategorije

О школи

Висока здравственo-санитарна школа струковних студија “Висан“ у Београду је самостална приватна високошколска установа која обавља васпитно – образовну и истраживачку делатност.

Решењем Министарства просвете бр.612-00-344/2005-04 од 2.7.2006. године основана је Виша здравствено санитарна школа ВИСАН, као прва приватна школа која образује кадрове будућности из области здравства и екологије. Школа је почела да ради са два смера, Виши физиотерапеут и Виши санитарно-еколошки инжењер.

Школа је 2007. године прерасла у високу школу струковних студија и као Висока здравственo-санитарна школа струковних студија “Висан“ акредитована је од стране Комисије за акредитацију и проверу квалитета 6.7.2007. године за установу и за студијски програм - Струковни санитарно еколошки инжењер. У поновљеном процесу акредитације, Комисија за акредитацију и проверу квалитета Републике Србије решењем број 612-00-00151/2012-04 од 23.04.2012. године потврдила је да Висока здравствено – санитарна школа струковних студија „Висан“ испуњава све стандарде за акредитацију високошколске установе и студијског програма Струковни санитарно еколошки инжењер.

За студијски програм- Струковни санитарно еколошки инжењер специјалиста акредитована је 28.08.2008.године, а за студијске програме - Струковна медицинска сестра и Струковни терапеут 15.02.2010.године.

Стручна знања стечена у овој школи, која ће дипломирани студенти практично применити сутра у пракси, допринеће подизању нивоа здравствене културе, а нарочито очувању и унапређењу животне средине, а у складу са строгим Европским стандардима.

У Високој здравствено санитарној школи Висан посебна пажња се поклања индивидуалном развоју вештина где се кроз рад у малим групама и непосредан контакт са професорима негује слобода размишљања, креативност и подстиче лична иницијатива. Будући студенти стичу европско образовање из области екологије и здравства а самим тим им се пружа могућност запослења како у земљи тако и у иностранству.

Зашто студирати на ВЗС „ВИСАН“?

Зато што је студијски програм конципиран по угледу на програме водећих европских школа.

Просторни и технички услови за студирање су такви да су опремљени савременим наставним средствима која омогућавају мултимедијалну презентацију.

Зато што су наставни облици (предавања, вежбе, семинари, колоквијуми, стручна пракса) и пропорција опште образовних, опште стручних и уже стручних дисциплина тако подешени да омогућавају формирање квалитетних високо образовних стручњака, који могу непосредно по завршетку студија да се ангажују за успешно обављање свих врста послова за које су се школовали.

Зато што се стручна пракса обавља у наставно-научним базама као што су: ВМА, КБЦ Земун, Институт за јавно здравље, Клиника за рехабилитацију “Сокобањска”, Дом за старе “Бежанијска коса”., ЈКП Градска чистоћа, Дом здравља Нови Београд и др.

Budite prvi koji će ostaviti recenziju!

Vaše iskustvo može pomoći drugim korisnicima PlanPlus‑a.

Molimo Vas da se ulogujete preko društvenih mreža ili kao PlanPlus korisnik, kako bi Vaša recenzija bila objavljena na ovoj strani.

Vaša recenzija

Ulogovani ste kao Log Off?
Vaša ocena
Kliknite da ocenite
© 1998-2020 Contrast Uslovi korišćenja Privatnost