Srednja škola za informacione tehnologije ITHS

Savski nasip 7 
11070 Beograd (Novi Beograd) 
T: 011/4011‑216

ITHS – mesto gde se ljubav prema računarima pretvara u odlično plaćeno zanimanje

Srednja škola za informacione tehnologije – ITHS prva je privatna IT škola u Srbiji, smeštena je u Comtrade tehnološkom centru na Novom Beogradu, što omogućava učenicima da se još tokom školovanja upoznaju sa radom na realnim projektima.

Učenici provode vreme u jedinstvenim, posebno dizajniranim učionicama, a sale za učenje i druženje podređene su njihovim potrebama i kreirane da daju maksimalne rezultate, uz lako i zanimljivo učenje.

Tehnologija u službi vrhunskog obrazovanja

Na nastavi u ITHS-u tradicionalna tabla zamenjena je interaktivnom, koristi se elektronski dnevnik, svaki učenik ima svoj računar tokom nastave, koristi obrazovne aplikacije, nadopunjuje stečeno znanje online kursevima, koristi online biblioteku.

Učenje je u ITHS-u mnogo efikasnije zahvaljujući upotrebi savremenih tehnologija. Učenici Srednje škole za informacione tehnologije na raspolaganju imaju e-Learning platformu za učenje, na kojoj im je 24 sata dostupan sav materijal sa nastave. Mogu da pogledaju prezentacije, imaju uvid u domaće zadatke koje treba da urade, znaju raspored časova i kabineta, koliko su prisutni na nastavi, koje ocene imaju – dakle, sve što je neophodno za odgovornost i uspeh jednog učenika.

Projektni centar za učenje kroz praksu

U okviru škole postoji i Projektni centar ITHS-a, mesto gde se učenici već tokom školovanja susreću sa pravim klijentima, rade na realnim zadacima i sa kompanijama koje će zaista usvojiti krajnji produkt.

Klijenti su razne firme, udruženja i ustanove različitih zanimanja i delatnosti koji žele da svoje poslovanje unaprede i podignu na viši nivo.

Nastava prilagođena novim generacijama

Nastavni plan i program ITHS-a bogat je stručnim predmetima iz oblasti informacionih tehnologija, a učenici se školuju na profilima Elektrotehničar informacionih tehnologija, Elektrotehničar multimedija, Elektrotehničar računara, Administrator mreža i Elektrotehničar telekomunikacija. To su veštine za novo doba koje učenicima pružaju odlične mogućnosti za lako zaposlenje odmah posle završene škole, ali i prohodnost na sve fakultete u Srbiji i inostranstvu. Većina učenika bira pogodnost da svoje školovanje nastavi na Visokoj školi za informacione tehnologije – ITS, obrazovnoj instituciji koja je osnivač ove srednje škole.

Međutim, moderni sistem nastave nije rezervisan samo za IT predmete. ITHS je prva i jedina škola u Srbiji za obrazovanje IT tehničara gde se stiče, osim stručnog, i temeljno opšte obrazovanje. Budući IT stručnjaci ne moraju biti samo zaljubljenici u tehnologiju i IT nauke sa malo drugih interesovanja, a o ovome najbolje svedoče uspesi učenika ITHS-a u najrazličitijim oblastima – od izrade aplikacija, preko humanitarnih akcija, jezika i sporta, do glume i zapaženih plasmana na takmičenjima iz mnogih predmeta.

Sve ovo su samo neki od razloga zbog kojih se mesta za upis u ITHS-u popune i pre otvaranja zvaničnog upisnog roka. Zato ne oklevajte, prijavite se na vreme i obezbedite svom detetu sigurnu i perspektivnu budućnost.

Budite prvi koji će ostaviti recenziju!

Vaše iskustvo može pomoći drugim korisnicima PlanPlus‑a.

Molimo Vas da se ulogujete preko društvenih mreža ili kao PlanPlus korisnik, kako bi Vaša recenzija bila objavljena na ovoj strani.

Vaša recenzija

Ulogovani ste kao Log Off?
Vaša ocena
Kliknite da ocenite
© 1998-2021 Contrast Uslovi korišćenja Privatnost