Savremena osnovna škola

Omladinskih brigada 86 
11070 Beograd (Novi Beograd) 
T: 011/4011‑223

Savremena osnovna škola je najsavremenija osnovna škola u regionu. Neke od glavnih karakteristika ove neobične edukativne ustanove jeste upotreba nasjavremenijih edukativnih tehnologija, kreativni časovi praćeni zabavom i druženjem, kao i učenje izvan zidova škole prema konceptu ‘’učionice bez zidova’’.

U školi se sprovodi ‘’Nacionilni program’’, koji podrazumeva izvođenje interaktivne nastave sa učenikom u centru pažnju, i koji je u skladu sa zvaničnim programom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Kao i ‘’Kombinovani program’’, koji je spoj Nacionalnog i Cambridge programa pri čemu je učenicima obezbeđeno sveobuhvatno obrazovanje i na engleskom i na srpskom jeziku.

Ono što takođe Savremenu čini stvarno drugačijom jeste program za razvoj više tipova inteligencije Hauarda Gardnera, koji se sa velikim rezultatima primenjuje u najprestižnijim svetskim školama. Učenici dobijaju mogućnost da uče na praktičnim primerima, u različitim okruženjima, ohrabruju se da postavljaju pitanja. Na taj način oni postaju aktivni učesnici nastavnog procesa i razvijaju naviku celoživotnog učenja.

Laboratorije i vežbaonice Savremene osnovne škole predstavljaju savremeno opremljene prostore u kojima mlađi osnovci istražuju, eksperimentišu i stvaraju, ali i vode računa o kulturi zdravlja i pravilnog razvijanja svog tela. Reč je o posebno dizajniranim prostorijama, poput STEAM Lab-a, koje služe za izvođenje redovne nastave i vannastavnih aktivnosti. U zavisnosti od časa ili sekcije, mlađi osnovci u laboratorijama i vežbaonicama na manje formalan način proširuju znanja, proveravaju naučeno kroz različite eksperimente ili primenjuju znanja koja su stekli da naprave različite stvari.

Kada aktivno učestvuju u sopstvenom učenju, učenici postaju motivisani strašću i kreativnošću – i nauče da budu takvi ceo svoj život. Oni jednostavno vole da idu u školu. A jednu od najjačih karika u lancu personalizovanog obrazovanja koje se sprovodi u Savremenoj osnovnoj školi čine roditelji učenika koji na mnoge načine mogu da participiraju u školskim aktivnostima i tako sami daju nemerljiv doprinos kvalitetu obrazovanja.

Budite prvi koji će ostaviti recenziju!

Vaše iskustvo može pomoći drugim korisnicima PlanPlus‑a.

Molimo Vas da se ulogujete preko društvenih mreža ili kao PlanPlus korisnik, kako bi Vaša recenzija bila objavljena na ovoj strani.

Vaša recenzija

Ulogovani ste kao Log Off?
Vaša ocena
Kliknite da ocenite
© 1998-2021 Contrast Uslovi korišćenja Privatnost