Osnovna škola Ruđer Bošković

Kneza Višeslava 17 
11090 Beograd (Čukarica) 
T: 011/3551‑454, 3570‑967
M: 063/8037‑167

Kategorije

Osnovna škola Ruđer Bošković je prva privatna osnovna škola u Republici Srbiji, koja je akreditovana od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije sa brojem rešenja 022-05-41/2005-03 od 20.04.2005.610-00-0134/2007-07 od 26.03.2007.

Osnovna škola Ruđer Bošković zajedno sa gimnazijom Ruđer Bošković čini jedinstven obrazovni sistem.

Školovanje traje osam godina, a po završetku osnovne škole, učenici stiču pravo da se upišu u sve gimnazije i srednje stručne škole u našoj zemlji. Kalendar obrazovno-vaspitnog rada propisuje Ministarstvo prosvete Republike Srbije

Učenici imaju mogućnost da pohađaju nastavu nacionalnog programa od I do VIII razreda ili integrisanu nastavu nacionalnog programa i Cambridge Primary Programme (za uzrast od 5,5 do 11 godina) ili Cambridge Lower Secondary Programme (za uzrast od 12 do 14,5 godina).

Savremene metode u nastavi, analiza svih oblika rada sa učenicima, realizacija brojnih vannastavnih aktivnosti, kao i odeljenja sa 10-20 učenika, omogućavaju našim učenicima sticanje kvalitetnog opšteg znanja.

Radni dan podrazumeva celodnevni boravak učenika.

S obzirom na razvojne karakteristike uzrasta na kom se učenici nalaze, škola nudi veoma raznovrsan spektar dodatnih i kreativnih aktivnosti, koje se nadovezuju na redovnu nastavu i nude mogućnost afirmacije učenika u različitim oblastima. Škola nudi mogućnost uključivanja dece u aktivnosti iz različitih oblasti: nauka, sport, umetnost, stranih jezika, novinarstva ...

Sve čime se učenici bave u okviru ponuđenih aktivnosti svoju konačnu realizaciju dobija kroz učešće na raznim takmičenjima i smotrama, učešće na školskim priredbama, izradu školskog lista i sl. Svakodnevno se odvijaju kreativne radionice na temu zdravlja, drugarstva, tolerancije, strategija učenja itd. Učenici učestvuju u više humanitarnih akcija u organizaciji škole.

Tokom cele godine organizuju se posete kulturnim i naučnim institucijama, kao i gostovanja istaknutih umetnika i naučnih radnika.
Učenici starijih razreda u prilici su da kroz aktivnosti na časovima van redovne nastave učestvuju u izradi individualnih ili grupnih projekata iz oblasti prirodnih i društvenih nauka. Veoma važna oblast njihovog delovanja jeste participacija u odlučivanju o važnim stvarima o životu i radu škole putem delovanja Učeničkog parlamenta, koji čine predstavnici odeljenja VII i VIII razreda.

Budite prvi koji će ostaviti recenziju!

Vaše iskustvo može pomoći drugim korisnicima PlanPlus‑a.

Molimo Vas da se ulogujete preko društvenih mreža ili kao PlanPlus korisnik, kako bi Vaša recenzija bila objavljena na ovoj strani.

Vaša recenzija

Ulogovani ste kao Log Off?
Vaša ocena
Kliknite da ocenite
© 1998-2020 Contrast Uslovi korišćenja Privatnost