Osnovna škola Kralj Petar I

4 2
2 recenzije
Kralja Petra 7 
11000 Beograd (Stari Grad) 
T: 011/263‑6236

Kategorije

Recenzije (2)

Osnovna škola Kralj Petar I
5
5
I ja sam ovde počeo i završio osmogodišnje školovanje. Sećanja naviru. Učiteljica Leposava Kremić. Kada god dođem u Beograd navratim u dragi poznati i najlepši kraj na svetu. Preko puta sam stanovao. Pozdrav svima Vama u PLAN PLUS na sjajnom programu.
Osnovna škola Kralj Petar I
4
5
bdp0804971
Kao roditelj dva ucenika ove skole, jednog maturanta i jednog svršenog prvaka, moram da kazem da je ovo, pre svega, skola koja se VOLI.
Oba objekta su skoro renovirana. Vecina učionica su prostrane i svetle. Oba objekta imaju salu za fizičko. Ambijent je prilagodjen učenicima, a lokacija je odlična i za one koji zive u centru, a i za one koji dolaze sa strane. Glavna prednost je sto cela skola uvek ide pre podne, sto ucenici nižih razreda imaju mogucnost da doruckuju (na prvom velikom odmoru) i ručaju (skola ia svoju kuhinju gde se svakodnevno kuva "domaca hrana" prilagođena dečijim potrebama i ukusu) po zavrsetku prepodnevnih casova, boravak do 5. razreda (prva dva razreda svako odelenje ima svoje dve uciteljice, a treci i cetvrti u zavisnosti od broja zainteresovanih obezbedjuje se adekvatnan broj ucitelja za rad u boravku), kao i ne prevelik broj ucenika po odelenju (oko 25).
Ucenici nižih razreda su u tkz "maloj skoli", potpuno prostorno odvojeni od viših razreda, sto je za roditelje veoma umirujuće. U nižim razredima je atmosfera veoma topla, domaćinska. Puno znacaja se pridaje druženju, sportskim i drustvenim aktivnostima (pozorista, bioskopi, posete pesnika, pisaca, odlasci na Kalemegdan...)...
U visim razredima sve dobija neku ozbiljniju notu, ali postepeno, tako da vecina dece ima dovoljno vremena da se prilagodi. Ono sto bih narocito pohvalila, je cinjenica da odnos izmedju onoga sto se deci pruza, u smislu stručnosti i znanja, je u dobrom odnosu prema onome sta se od njih trazi i ocekuje. Nastavnici su, uglavnom, pristupačni i tokom proteklih osam godina ne mogu da kazem da smo imali znacajnih-suštinskih neslaganja, ni kolektivnih, ni pojedinačnih.
Disciplina je solidna. Psiholosko-pedagoska sluzba je veoma angazovana. poznaje decu, aktivno ucestvuje u resavanju problema i na raspolaganju je...
Obezbedjenje je tu da spreci ulazak "stranaca" i izlazak djaka tokom odmora i casova.
I konacno, sa dolaskom "novog" direktora prosle skolske godine, skola je dobila na živosti, dobroj-domacinskoj atmosferi i pocela da vraca svoj stari imidz!
Ono sto bih ja mozda promenila, odnosi se na sistem i program školstva, i eventualno na odgovornost pojedinaca,... Ali to nema veze sa Skolom kao takvom!
Ova skola je jedno prijatno mesto za odrastanje dece i ja je toplo preporučujem!

Želite li da dodate Vašu recenziju?

Vaše iskustvo može pomoći drugim korisnicima PlanPlus‑a.

Molimo Vas da se ulogujete preko društvenih mreža ili kao PlanPlus korisnik, kako bi Vaša recenzija bila objavljena na ovoj strani.

Vaša recenzija

Ulogovani ste kao Log Off?
Vaša ocena
Kliknite da ocenite

Slični objekti

© 1998-2019 Contrast Uslovi korišćenja Privatnost