Najluksuznija vozila koja možete iznajmiti u Beogradu

Za one koji maštaju da u stilu šarmantnog agenta Džejmsa Bonda izlaze iz luksuznog auta dok oko njih padaju u nesvest od blještavosti stila, istraživali smo šta od vozila nude rent-a-car agencije u Beogradu. Koji najskuplje četvorotočkaši se mogu provozati beogradskim asfaltom, i koliko to košta, otkrivamo u sledećim redovima. Nagoveštaj je da agencije za iznajmljivanje mogu zadovoljiti najrazličitije vozačke senzibilitete, pa u ponudi imaju trkačka, terenska vozila ali i luksuzne limuzine čiji najam košta nekoliko stotina evra za nekoliko sati. Zato oni koji bi da osete adrenalin dok dodaju gas ili samo bilduju samopouzdanje za volanom auta vrednog više od 100.000 evra, treba da odreše kesu da bi bili Bondovi na jedan dan.

Legendarni Porše u više varijanti

Agencija Limo Star nudi vozila koja se ne viđaju svakodnevno na ulicama, pa je kod njih moguće iznajmiti marke poput Poršea, Maseratija, Rols Rojsa, kao i više različitih marki oldtajmera.

Porše Panamera, recimo, košta 360 evra ako ovu limuzinu uzimate na ceo dan, odnosno na 24 sata. Postoji mogućnost da se unajmi i na kraći period, pa će 60 minuta za volanom ovog četvorotočkaša koštati 100 evra. Od poršeovih vozila za istu cenu po danu u istoj agenciji možete iznajmiti i model Kajen - SUV sa petoro vrata. Ovaj luksuzni terenac je promenio koncept poršeovih četvorotočkaša i postao veoma popularan među vozačima sa dubljim džepom. U agenciji Europcar može se iznajmiti i model tajkan - novi poršeov četvorotočkaš na električni pogon, po ceni od 240 evra na dan, što uključuje 150 pređenih kilometara dnevno.

Maserati GT - za one koji vole pažnju

Ovaj trkački auto, sa motorom ferarija, koji će definitivno ostaviti utisak i zvukom i izgledom, takođe je moguće iznajmiti u prestonici. Za četvorotočkaša koji je svojim dizajnom simbol sportske elegancije, treba izdvojiti čak 480 evra za 4 sata vožnje. Naći se za volanom ovog automobila makar i na sat vremena, sinonim je za luksuz. Upravljati ovakvim primerkom zaista daje osećaj moći i superiornosti, koji je zahvaljujući rent-a-car agenciji dostupan i većem broju vozača. Makar na nekoliko sati ili dana za one ljubitelje moćnih motora sa dubljim džepom. Njega je takođe moguće naći u Limo Staru.

Rols Rojs - aristokrata među automobilima

Vozači sa drugačijim senzibilitetom, u istoj agenciji mogu da rentiraju i Rols-Rojs Korniš. U Beogradu se može iznajmiti i ovaj ogromni luksuzni kabriolet za 400 evra za 4 sata vožnje. Ovo vozilo se, uprkos svojim pozamašnim dimenzijama, zapravo svrstava u kupee. Iako je na raspolaganju i zadnja klupa, najefektniji biće za vožnju samo sa suvozačem, odnosno suvozačicom. Zato je ovaj automobil primamljiv tek venčanim mladencima, da njime simbolično uplove u bračne vode. Svakako je efektan kao pojava i spada u klasike automobilske industrije.

Luksuzniji modeli BMW-a na dohvat ruke (i noge)

Veliki modeli popularnog nemačkog BMW-a, sa jakim motorima i kompletno opremljeni, koštaju skoro dvesta hiljada evra. Zato ih ubrajamo u luksuzne automobile. Odnosno, luksuznim bismo mogli nazvati sve modele ovog proizvođača od četvorke pa naviše - petica, šestica, sedmica i osmica. To važi i za modele X, što su zapravo terenci. BMW X7 4x4 automatik se može rentirati u Beogradu za oko 220 evra na dan, što je ponuda agencije Crawiz rent-a-car. Napominjemo da je ovo SUV vozilo za sedam putnika, pa s obzirom na ovoliki kapacitet, može biti i jako ekonomično. Ljubitelji ove popularne marke mogu bez muke pronaći vozilo za rentiranje u Beogradu, jer je u ponudi mnogih agencija.

Mercedes je mercedes - auto koji ne izlazi iz mode

Ista agencija od luksuznijih automobila nudi i Mercedes GLE 4x4 automatik za oko 160 evra po danu (za istu cenu rentira se i Audi Q7 sa pogonom na 4 točka). Tako se i ove manje egzotične marke od poršea i maseratija, koje pak imaju luksuznije modele, mogu iznajmiti i za nižu cenu. Isto tako, mercedes S klase, koji je izašao iz fabrike 2021. godine može se u Beogradu iznajmiti čak i sa vozačem. Tako će sat vremena najma ovog četvorotočkaša koštati 100 evra, uključujući pored vozača i gorivo. Ovo je ponuda agencije Executive Car Service ESC. U agenciji Europcar, sa druge strane, na raspolaganju je model mercedesa MB S 400d lond amg, za 240 evra dnevno i prelazak do 200 kilometara na dan.

Linkoln - produžena limuzina za posebne momente

U Linkoln Streč limuzini za 8 osoba može se sa stilom stići na proslavu ili čak na točkovima obeležiti neki važan događaj. Ovom vozilu i jeste namena duži boravak a ne samo transport, tj. zamišljeno je da bude neka vrsta bara na točkovima. Zato je ova limuzina vrlo komforna, ima frižider, ambijentalno osvetljenje i dobro ozvučenje, tako da ovo nije automobil koji iznajmljuju strastveni vozači. Pre je namenjen hedonistima koji bi radije uživali u zabavi sa prijateljima nego sa stopalom na papučici gasa. U agenciji ECS može se iznajmiti ovakva limuzina za 150 evra po satu, što uključuje i vozača i gorivo. Nije teško preračunati koliko bi višečasovna žurka u ovakvom autu mogla da košta. Momačko ili devojačko veče, odlazak na maturu ili venčanje od više stotina evra ipak će nekima odgovarati.

Oldtajmeri za one sa stilom

Bentli, ford, jaguar, kadilak, bjuik, sitroen, mercedes, folksvagen i druge marke automobila koji su se vozili pre više od pet decenija, takođe mogu da se provozaju u Beogradu. I ljubitelji oldtajmera naći će model za sebe i od svog svečanog dešavanja napraviti pravi retro događaj, naročito ako sa vozilom usklade i autfit. Još jedna informacija koja će možda uticati na odluku da se rentira upravo oldtajmer - ove modele vozili su poznati glumci i sportisti na snimanju domaćih filmova i serija. Najam ovih oldtajmera u agenciji Limo Star košta najmanje 280 pa do 500 evra dnevno, dok se za većinu dnevnih cena mora pozvati agencija.

auto-788747_1280

Osvrćući se na ovu ponudu luksuznih vozila dostupnih za rentiranje u Beogradu, možemo zaključiti da za bi većina ljudi mogla biti za volanom automobila koje retko ko može da poseduje - makar na dan ili nekoliko sati. Bilo da je u pitanju realna potreba za komfornijom vožnjom ili samo situacija u kojoj se treba pokazati ili ispuniti svoje maštarije. Ipak, pozitivna stvar je da postoji i takva opcija, jer se nikad ne zna kada luksuz može prerasti u potrebu.