e-Parking: novi sistem naplate parkiranja u Beogradu

  • Nikola Igračev
  • 1 min
  • 4. avgust 2020.
  • Vesti

Od ponedeljka 3. avgusta u primeni je novi način elektronske kontrole i online naplate parkiranja u zoniranom području Beograda.

U okviru koncepta „Beograd - pametan grad“ koji se zasniva na digitalizaciji usluga javnih i komunalnih preduzeća koju sprovodi Gradska uprava, JKP Parking servis uveo je moderniji, digitalni sistem naplate dnevnih karata (kazni) za vozače koji su prekoračili predviđeno vreme parkiranja, ili pak nisu ni uplatili parking u odgovarajućoj zoni.

Naime, dosadašnja praksa izdavanja dnevnih parking-karata na vetrobranskim staklima automobila, više neće biti primenjivana.

Parkirani automobili na ulici

Umesto toga, kontrolori Parking servisa izdavaće elektronske dnevne parking karte, a vozači će o eventualnim kaznama moći da se informišu ukucavanjem registarskog broja svog vozila na sajtu nadležnog preduzeća, gde će potom moći da izvrše i online plaćanje istih.

Prvih mesec dana od početka primene novog e-Parking sistema, vozači koji dobiju kaznu zateći će i obaveštenje o istoj pod brisačima svog vozila i moći će istog trenutka da izmire dugovanje online putem.

Kao i do sada, za plaćanje kazne u roku od 8 dana važiće popust od 50%.

Zonska naplata parkiranja će ubuduće, osim SMS porukom, moći da se izvrši i putem e-karte u trafikama i kioscima, odnosno preko mobilne aplikacije koja bi trebalo da bude dostupna za preuzimanje u narednim danima.

Elektronska naplata parkiranja u Beogradu
Obaveštenje o elektronskoj kontroli i naplati parkiranja (FOTO: Beoinfo)

Tagovi

Kategorije: