Zelena zona do Gospodara Vučića i Ustaničke

Od ponedeljka 1. jula, treća ili zelena parking zona obuhvata novi reon na Vračaru čime su i poslednje ulice na ovoj opštini ušle u sistem zonske naplate parkinga, a time faktički ceo Vračar postao zonirano područje.

Naime, naplata parkiranja od sada će se vršiti i na teritoriji Vračara oivičenoj ulicama: Južni bulevar, Grčića Milenka, Vojislava Ilića, Gospodara Vučića i Ustaničke.

To znači da će u sistem naplate parkinga po tarifi treće zone ući i ulice: Nikole Stefanovića, Metohijska, Gročanska, Tome Maksimovića, Velimira Todorovića, Generala Horvatovića, Maksima Gorkog (od Južnog bulevara do Gospodara Vučića), Mlade Bosne, Braće Radovanović, Sime Igumanova, Vojvode Hrvoja, Bjelanovićeva, Mihaila Gavrilovića, Politova i Riječka.

Uslovi parkiranja biće uobičajeni za zelenu zonu - maksimalno dozvoljeno vreme parkiranja iznosiće 180 minuta ili 3 sata, uz mogućnost produžetka na još jedan sat, a kontrola će biti vršena u standardnom terminu od 7 do 21 čas radnim danima, odnosno od 7 do 14 časova subotom. Nedeljom, kao što je uobičajeno, neće biti kontrole parkinga.

Parkiranje će se u novouspostavljenim parking zonama naplaćivati uobičajenim metodama - slanjem SMS poruke na broj 9113 (41din/h, odnosno 140din za dopunski četvrti sat) ili kupovinom parking karte na kiosku, šalterima Pošte ili kod parking-kontrolora.

Stanari i pravna lica koji imaju prijavljeno prebivalište, odnosno registrovano preduzeće na adresama koje su obuhvaćene novouspostavljenom parking zonom imaju pravo na povlašćenu mesečnu parking kartu po ceni od 457 dinara, odnosno parkiranje bez vremenskog ograničenja.

 
Tagovi