Kako su krofne u Beogradu postale sinonim za najlepši poklon?

Beograd je grad prepun znamenitosti, a jedna od najvećih atrakcija u poslednje vreme nije tvrđava, a ni muzej. Nije reč ni o galerijama, šetalištima ili spomenicima. U pitanju su velike, sočne krofne, koje su osvojile sve generacije u Beogradu.

Kako je na beogradskim ulicama primećen veliki broj prolaznika sa ovim zanimljivim poslasticama u rukama, odlučili smo da se pozabavimo poreklom i sastavom trenutno najpopularnijih slatkiša u srpskoj prestonici. Evo kako su krofne u Beogradu postale toliko popularne i zašto su odličan izbor za poklone i ketering na raznim tipovima događaja i proslava.

Mesto gde žive krofne - novi slatki kutak u Beogradu

Višnjićeva ulica na Dorćolu je bila sasvim obična beogradska ulica, sve do 2017. godine kada su ovim krajem počeli da se šire mirisi koji podsećaju na bakinu kuhinju i najlepše poslastice iz detinjstva. Krivac” za to je Slatkoteka, lokal obojen pastelnim bojama koji nudi više od 50 inovativnih ukusa krofni, koje su za kratko vreme postale sinonim za lepe želje, izjave ljubavi i iskrena izvinjenja.

Spoj tradicionalnih bakinih recepata sa modernim primesama u vidu najfinije glazure, čokoladnih mrvica i urbanih motiva na pakovanjima, učinile su krofne najpopularnijim poklonom među svim generacijama. Iako su bogat ukus i kvalitet proizvoda uvek dobrodošli, osnivači prve specijalizovane prodavnice krofni u Srbiji priznaju da nisu očekivali ogromno interesovanje za krofne koje konstantno vlada, a koje se uglavnom manifestuje kroz ogromne redove pred lokalom u Višnjićevoj ulici.

Zahvaljujući velikom uspehu ove prodavnice, Srbija može da se pohvali mnogim novootvorenim krofnaterijama, koje svoj rad i proizvode zasnivaju upravo na Slatkotekinom inovativnom pristupu slatkišima. S obzirom na poruku koju specijalno dizajnirane krofne šalju, ali i na činjenicu da je emocije lakše iskazati nego izgovoriti, razumljivo je zašto su ove poslastice postale najučestaliji poklon za godišnjice, rođendane, venčanja i razne druge vrste proslava.

Tamo gde je ljubav, tamo su i krofne - inovativan ketering za sve prilike

Krofne su postale novi simbol proslava i važnih događaja, a čini se da tajna uspeha leži u činjenici da slatkiše vole svi, pa je ciljnu grupu krofnaterije teško suziti na određenu generaciju ili tip događaja.

KROFNE KAO GLAVNA ROĐENDANSKA POSLASTICA

Čini se da je vreme torti i beskonačnih slojeva šlaga prošlo. Rođendanske proslave su dobile potpuno novu, uzbudljivu dimenziju sa krofnama različitih ukusa, a najmlađi su potpuno oduševljeni motivima na krofnama po kojima su Jednorog, Šljivolada, Galaxy i Jagodinka dobile imena. Osim što mogu biti glavno posluženje na proslavama, autentična pakovanja i kombinacije krofni po izboru predstavljaju i odličan poklon za 5, 25. ili 55. rođendan vama važne osobe. Ukoliko smatrate da su godine samo broj i ništa više od toga, onda krofne možete pokloniti i u obliku rođendanskih brojki, a predstojeće godine će postati mnogo šarenije, ukusnije i slađe.

SVADBENA KROFNASTA TORTA

Da su krofne postale deo baš svih srećnih trenutaka, pokazuju i svadbene krofnaste torte koje su počele da se pojavljuju na svadbenim stolovima u Srbiji. Iako je ovaj trend već duže vreme aktuelan na svetskoj sceni, domaće svadbene proslave su tek nedavno upotpunjene ovim neobičnim poslasticama koje potpuno menjaju tradicionalno ustaljen koncept posluženja na venčanjima. Popularna krofnaterija je mislila na sve, pa se pozabavila i tim da najlepši dan u vašim životima bude i najslađi - u svakom smislu te reči.

ČOKOLADNO JAJE SA PORUKOM - JEDAN KILOGRAM ČISTE LJUBAVI

Jedan od najpopularnijih Slatkotekinih proizvoda je pažljivo osmišljeno jaje, čije je kreiranje zahtevalo mnogo kreativnosti i inspiracije. Reč je o velikom čokoladnom jajetu koje je ispunjeno skoro čitavim kilogramom najfinijih čokoladnih ukusa, a jagode i poruka (takođe čokoladna), čine ovaj slatki paket najlepšim poklonom za vašu jaču/lepšu polovinu. Personalizovano čokoladno jaje je novo volim te”, a idealna prilika da ga poklonite svojoj lepšoj polovini je godišnjica, rođendan, ili 8. mart.

JAGODE U ČOKOLADI - SAVRŠEN SPOJ NAJLEPŠIH UKUSA

Jagode i čokolada su uvek bile dobar spoj, a Slatkoteka ih je upakovala u najlepšu glazuru koja će oduševiti svakog ljubitelja voćnih i slatkih ukusa. Jagode u čokoladi upakovane u najelegantnije premijum kutije, mogu biti odličan poklon i za osobu kojoj želite da iskažete poštovanje, naklonjenost ili čestitke povodom nekog značajnog uspeha.

Donut Wall - po jedna krofna za svaki poslovni uspeh

Važni poslovni događaji i značajna postignuća zaslužuju adekvatno obeležavanje, a ono što krofnaterija nudi je Donut Wall - unikatan vid dekoracije prilagođen poslovnom okruženju i formalnoj atmosferi. Kompromis između šarenih krofnastih poslastica i ozbiljnog poslovnog sveta je izrodio Zid Krofni, na kome su izloženi najlepši Slatkotekini slatki i slani ukusi sa motivima i glazurom po želji naručioca.

Čokoladne mrvice i šarene motive mogu da zamene logo firme ili kratak moto, što će krofne potpuno prilagoditi poslovnom ambijentu i učiniti ga elegantnim i upamćenim. Ovakve krofne mogu biti i vrlo sofisticiran znak pažnje za vaše saradnike i poslovne partnere, a personalizacija poslastica je ono što će ih potpuno osvojiti.

slatkoteka-devojka-krofna-sa-malinom

Ukoliko vas put nanese na Dorćol, verujemo da ćete nakon čitanja ovog teksta sa njega otići noseći veliku roze kutiju u rukama. Kada vas neko na ulici upita odakle dolazi magija ukusa i mirisa koja se širi Beogradom, ne ustručavajte se da ga uputite u Višnjićevu ulicu, kao što smo i mi vas uputili u jedinstveno beogradsko Mesto gde žive krofne.

Tagovi