Direkcija Službeni glasnik

Jovana Ristića 1 
11040 Beograd (Savski Venac) 
T: 011/3060‑320

Јавно предузеће Службени гласник основано је 1992. године Законом о објављивању закона и других прописа и општих аката и о издавању „Службеног гласника Републике Србије“, с циљем да објављује законе, прописе и друге акте, издаје обрасце чији су облик и садржина утврђени републичким прописима, као и да издаје публикације које су неопходне или од интереса за рад водећих републичких органа: Народне скупштине Републике Србије, председника Републике, Владе и појединачних министарстава, Уставног суда и Народне банке Србије и др. „Службени гласник“ објављује и опште акте других органа и организација и огласе.

Полазећи од своје основне делатности – објављивања „Службеног гласника РС“, предузеће се развило у једну од најзначајнијих издавачких кућа. Концепт објављивања капиталних издања, стручне, теоријске литературе и публицистике окупио је око Гласникових јасно структурираних библиотека еминентне уреднике, ауторе, факултете и др. институције.

Награда „Издавач године“ за 2006, 2007, 2015. и 2018. на Међународном сајму књига у Београду, као и многе друге награде из области издаваштва, дизајна, графичке и техничке припреме за штампу и штампе потврђују релевантност Службеног гласника као издавача. Једно од таквих признања, Службени гласник је добио и на Међународном београдском сајму књига 2012. године, када су му акредитовани новинари доделили награду за „Најуспешнијег издавача године"

Осим наведених, Службеном гласнику је додељено и низ других, престижних признања. Председник Србије је 31. јула 2013. године донео Указ о додели одликовања Сретењског ордена другог степена Службеном гласнику за нарочите заслуге објављивања закона и прописа, а поводом обележавања 200 година од објављивања првог српског службеног гласила. Службеном гласнику је 2017. године додељена и годишња награда „Београдски победник“ за остварене резултате привређивања у 2016. години, коју додељује Привредна комора Србије – Регионална привредна комора Београда.

Budite prvi koji će ostaviti recenziju!

Vaše iskustvo može pomoći drugim korisnicima PlanPlus‑a.

Molimo Vas da se ulogujete preko društvenih mreža ili kao PlanPlus korisnik, kako bi Vaša recenzija bila objavljena na ovoj strani.

Vaša recenzija

Ulogovani ste kao Log Off?
Vaša ocena
Kliknite da ocenite
© 1998-2021 Contrast Uslovi korišćenja Privatnost