Detoksikacija Beograd

Filter

Detoksikacija Beograd

Čišćenje organizma od toksina i štetnih materija unetih kroz hranu ili piće često se i pogrešno povezuje sa dijetom iako se zapravo radi o sasvim različitim procedurama. Detoksikacija i dijeta se mogu odvojeno praktikovati, ali se mogu i kombinovati i međusobno dopunjavati. Ne postoji brza detoksikacija. Ako osećate manjak energije, konstantan umor ili Vam se konstantno spava, trebalo bi da se okrenete zdravim metodama ishrane i življenja uopšte. Prirodna detoksikacija podrazumeva konzumiranje namirnica koje imaju antioksidativno dejstvo na organizam i neutrališuć uticaj na štetne supstance koje svakodnevno unosimo u svoj organizam kroz hranu, piće ili vazduhom. Pred Vama je popis centara za detoksikaciju u kojima možete dobiti najbolje savete kako da svoj organizam i zdravlje dovedete u optimalno stanje.

 

Najčešće postavljana pitanja

  • Šta je detoksikacija?
  • Detoksikacija znači smanjenje toksičnih jedinjenja u organizmu, odnosno čišćenje otpada i toksičnih hemikalija iz tela. Pomoću metabolizma telo prirodnim hemijskim reakcijama pretvara jedinjenja u manje toksična koja se iz organizma izlučuju znojenjem, uriniranjem ili preko creva, Ipak, normalno funkcionisanje organizma često poremete brojni faktori i u telu počnu da se zadržavaju štetne supstance. Ako telo postane preopterećeno, toksini se još više razvijaju i mogu da naruše ljudsko zdravlje, pa u tom slučaju detoksikacija služi da telo rastereti od ovih štetnih supstanci.
  • Zašto je potrebna detoksikacija?
  • Telo se umara od preterene upotrebe kofeina, alkohola, kao i od lošeg izbora hrane, stresa, lekova i drugih spoljašnjih faktora. Zbog toga je važno da se organizam oporavi, jer kada je pod stalnim pritiskom, on postaje podložan bolestima i drugim zdravstvenim problemima. Čišćenje organizma je važno kako bi se sprečila pojava bolesti, vratila telu energija, a organizam mentalno rasteretio.
  • Koje su prednosti detoksikacije?
  • Brojne su prednosti detoksikacije. Među najvažnijima se izdvajaju: Jačanje imuniteta; Veći nivo energije; Poboljšavanje kvaliteta života; Brži gubitak kilograma; Prevencija bolesti; Jačanje samopouzdanja; Lepša koža.
  • Koliko traje detoksikacija?
  • U većini slučajeva trajanje detoksikacije je individualno. Postoji nekoliko programa, pa se izdvajaju 24-časovna detoksikacija, detoksikacija koja traje tri ili sedam dana, a mnogi se odlučuju za dvonedeljnu detoksikaciju ili program koji traje i mesec dana. Svako treba da izabere program u skladu sa svojim potrebama, a posebno treba da budu obazrivi svi oni koji se prvi put odlučuju za detoks, jer nije dobro ako je program iscrpljujući i prezahtevan.
  • Koja prirodna detoksikacija je najbolja?
  • Za detoksikaciju organizma postoji nekoliko različitih strategija. Prirodni detoks je najpre preporučuje, a kao najbolji izdvajaju se čišćenje organizma čajevima, snom, vodom, hranom, smanjenim unosom soli, limunom i čišćenje organizma od alkohola.
Niste pronašli firmu koju ste tražili?

Upis novih objekata na PlanPlus je uvek dobrodošao.