LED rasveta Voždovac

1. Mobiliart LED rasveta i enterijeri

Mobiliart d.o.o. je firma koja u svojoj ponudi proizvoda ima najkvalitetniju LED rasvetu, renomiranih svetskih brendova kao što su VTAC i Briliant. U našim...
 • (0)

LED rasveta Voždovac

Odavno je poznato da su LED sijalice praktičnije i isplativije od običnih sijalica. One traju duže, troše manje električne energije i sačinjene su od manje štetnih materijala. Pored toga, ne emituju toplotu niti UV zračenje. A ako govorimo o estetici, LED rasveta je i tu u prednosti. Različiti oblici, veličine i načini montiranja ovih sijalica Vam daju slobodu da ih savršeno uklopite u svoj prostor i učinite ga ne samo svetlijim, već i lepšim. Kada sve uzmemo u obzir, ne postoji razlog da se ne odlučite za LED rasvetu bilo da se radi o Vašem stanu ili poslovnom prostoru. Pred Vama su kompanije koje imaju široku ponudu LED rasvete i mogu Vam pružiti informacije vezano za njenu ugradnju.

 

Najčešće postavljana pitanja

 • Da li se isplati korišćenje LED rasvete?
 • Kada se uporede obična sijalica koja sadrži užarena vlakna i LED rasveta, zaključak je da se dugoročno više isplati upotreba LED rasvete u domu. Obična sijalica traje otprilike 1 500 časova, dok jedna LED sijalica traje između 15 000 i 30 000 časova. Jedna LED sijalica traje koliko i 10 ili čak 20 običnih sijalica, a to dalje podrazumeva i da obične sijalice potroše mnogo više električne energije.  Prosečno domaćinstvo na godišnjem nivou može uštedeti i do nekoliko stotina evra ukoliko koristi LED rasvetu.
 • Koliki je životni vek LED rasvete?
 • Kao i kod svih proizvoda, dužina životnog veka LED rasvete zavisi od kvaliteta. Broj radnih sati utiče na cenu, pa često nešto skuplja LED sijalica može mnogo duže da traje. Jeftinije sijalice uglavnom traju oko 15 000 časova, dok malo više koštaju znatno kvalitetnije LED sijalice čiji životni vek traje i do 30 000 radnih sati.
 • Može li LED rasveta da zamenu neonske sijalice?
 • Možda se ne čini tako, ali LED rasveta mnogo lakše može da zameni neonsko svetlo. Danas su na tržištu dostupne LED sijalice koje liče na neonske cevi, pa nije neiphodno da se menja instalacija, već je dovoljno da se stara sijalica zameni LED svetlom.
 • Koju jačinu LED rasvete izabrati?
 • Ako kupujete LED rasvetu za prostoriju u kojoj se boravi, onda je preporuka da se bira osvetljenje koje je jačine 100 lumena po metru kvadratnom. To znači da je za sobu od 18 kvadrata neophodno osvetljenje jačine 1800 lumena. Da bi takva prostorija imala dovoljno svetla, onda je potrebno izabrati tri sijalice od 650 lumena.
 • Da li se koriste dimabilni prekidači uz LED rasvetu?
 • LED rasveta sadrži elektroniku uz koju nije predviđeno da se koriste dimabilni prekidači. Ako se ovi prekidači koriste, onda če životni vek LED rasvete biti kraći. Međutim, na tržištu postoje specijalne LED sijalice koje mogu da se koriste sa ovim prekidačima. Cena im je nešto viša, a pošto im se radni vek neće skratiti zbog korišćenja dimabilnih prekidača, u ovakvim situacijama se isplati nabaviti specijalnu LED rasvetu. Postoji nekoliko različitih dimabilnih LED sijalica. To su E14, E27 i GU10 dimabilna LED sijalica.
Niste pronašli firmu koju ste tražili?

Upis novih objekata na PlanPlus je uvek dobrodošao.