Popravka zuba Užice

Filter

Popravka zuba Užice

Popravka zuba podrazumeva niz različitih procedura koje imaju za cilj da zub oštećen karijesom vrate u prvobitno stanje, funkciju i oblik. Kvar može biti mali, da zahvati samo gleđ, može biti plitki ili duboki karijes. U zavisnosti od stepena kvara zuba primenjuju se i različiti načini lečenja zuba, što je kvar dublji lečenje traje duže, pa je potrebno preventivno ići na kontrole kod zubara na svakih šest meseci. Klasično popravljanje zuba podrazumeva postavljanje plombi (veštačkih metrijala) koje nadoknađuju deo zuba koji je bio oštećen karijesom. Postoje različite vrste plmobi: kompozitne – bele plombe koje nadoknađuju deo zuba i gotovo se ne vide, amalgamske – crne plombe koje se sastoje od legure srebra, aluminjuma, bakra, cinka i žive i sve se manje koriste kod popravke zato što se vide i uglavnom moraju da budu i veće. Pored ovih, postoje i glas jonomer plombe koje se koriste za popravku mlečnih zuba i manje su otporne, tako da se uglavnom ne koriste kod stalnih zuba.

Najčešće postavljana pitanja

  • Koja je cena plombiranja zuba?
  • U zavisnosti od kvara zuba i od metode lečenja zavisi i cena popravke zuba. Kreće se od 1500 do 2000 dinara za manje kvarove, ali i do 3000 i 4000 dinara za veće kvarove ili kada je potrebno rekonstruisati ceo zub. Prilikom popravke treba poslušati savete stomatologa, jer plombe mogu vrlo dugo da traju, a svakako sve veći broj stomatologa danas preporučuje bele plombe koje su razvojem tehnologije postale savšenije, otpornije, čvršće i kvalitetne.
  • Da li je popravka zuba bezbolna?
  • Svaka stomatološka ordinacija danas koristi lokalnu anesteziju prilikom popravke zuba, pogotovo ukoliko su veći kvarovi u pitanju. Možete svakako uvek zatražiti ubrizgavanje lokalne anestezije, kako bi popravka zuba bila potpuno bezbolna.
  • Kako se radi lasersko popravljanje zuba?
  • Nova metoda popravka zuba je laserska popravka gde se koriste tvrdi laseri pomoću kojih se može popraviti zub i u potpunosti ukloniti karijes bez ikakvog kontakta sa zubom. Laser je mnogo prijatniji od klasične bušilice, procedura je potpuno bezbolna i traje kraće, tako da nije potrebna lokalna anestezija. Nakon uklanjanja karijesa laserom, postavljaju se kompozitne plombe koje su uglavnom manje u odnosu na plombe kod klasične popravke zuba. Pored toga, laserom se uspešno leči i paradentoza.
Niste pronašli firmu koju ste tražili?

Upis novih objekata na PlanPlus je uvek dobrodošao.