Dezinsekcija i deratizacija Umka

Filter

Dezinsekcija i deratizacija Umka

Bubašvaba koja gmiže stanom ili glodar koji nas iznenadi u podrumu ili tavanu su prizori koje većina nas doživljava sa gnušanjem. Da bismo ovakvu ili sličnu situaciju izbegli potrebno je da zaštitimo naš stan od štetočina. Glodari i pojedine vrste insekata u našem životnom prostoru vrlo lako mogu napraviti ozbiljne zdravstvene i materijale probleme. Zato je najbolje obratiti se stručnjaku za dezinsekciju i deratizaciju i preuzeti mere i pre nego što se neželjeni posetioci pojave. Lica obučena za sprovođenje dezinsekcije i deratizacije će zaštititi Vaš stan na bezbedan način, ne izlažući Vaše zdravlje riziku. Pred Vama se nalazi lista preduzeća za dezinsekciju i deratizaciju. Možete ih kontaktirati u slučaju problema sa štetočinama, ali i iz preventivnih razloga.

Najčešće postavljana pitanja

  • Da li se dezinsekcija i deratizacija moraju preventivno obavljati i ako trenutno nema problema sa štetočinama?
  • Redovna dezinsekcija i deratizacija se preventivno obavlja kako bi se sprečila pojava štetnih insekata i glodara. Ako je okruženje posebno primamljivo štetočinama, kao što je to slučaj sa prostorima u prehrambenoj industriji, onda se dezinsekcija i deratizacija mora redovno obavljati. Takođe, u Srbiji postoji zakonski okvir kojim je naznačeno da deratizacija i dezinskecija spadaju u redovne mere zaštite.
  • Koliko često treba sprovoditi dezinsekciju i deratizaciju?
  • Od okolnosti zavisi koliko često treba sprovoditi meru dezinsekcije i deratizacije, odnosno sve zavisi od epidemiološko-epizootiološke situacije. Nekada je dovoljno da se dezinsekcija i deratizacija sprovedu dva puta godišnje, a nekada dva puta mesečno. Broj tretmana zavisi od lokacije objekta, ali i od delatnosti koja se u tom prostoru obavlja.
  • Koliko dugo traje postupak dezinsekcije i deratizacije?
  • Bilo da se sprovode oba ili samo jedan postupak, nijedan tretman ne oduzima mnogo vremena. Dezinsekcija je jednostavnija, jer se određena površina (ćoškovi, prostor uz lajsnu, kupatilo, kuhinja) prska ili se na nju nanosi gel. Deratizacija je malo zahtevniji postupak, pa od metode koja se koristi i zavisi koliko će trajati taj postupak. Razlikuje se nekoliko metoda: postavljanje zamke, repelenata i postavljanje mamca, a o tome koja će se metoda koristiti odlučuje stručno lice.
  • Da li su sredstva za dezinsekciju i deratizaciju otrovna za ljude i kućne ljubimce?
  • Sredstva koja se koriste za dezinsekciju i deratizaciju stambenih objekata nisu otrovna za ljude i kućne ljubimce. Nakon tretiranja dovoljno je da se prođe sat vremena da bi se prostorija provetrila.
  • Da li sredstva za deratizaciju i dezinsekciju ostavljaju fizičke tragove?
  • Sredstva za deratizaciju i dezinsekciju stambenih objekata nemaju miris i ne ostavljaju fizičke tragove.
Niste pronašli firmu koju ste tražili?

Upis novih objekata na PlanPlus je uvek dobrodošao.