ALU i PVC stolarija Ugrinovci

Filter

ALU i PVC stolarija Ugrinovci

Gradite kuću ili planirate zamenu stolarije u Vašem stanu? Aluminijumska i PVC (polivinil-hlorid) stolarija već godinama predstavlja najbolje rešenje kada su spoljna vrata i prozorski sistemi u pitanju. Zato ih preporučuju veoma dobra izolaciona i toplotna svojstva odnosno, energetska efikasnost, a u vezi sa tim i smanjeni troškovi u grejnoj sezoni, značajno manji nivo buke i jednostavno održavanje. Pred Vama su firme koje se bave proizvodnjom, prodajom i ugradnjom PVC i aluminijumske stolarije po meri - prozora, vrata, roletni, venecijanera i komarnika, kao i sigurnosnih, industrijskih i garažnih vrata. Najkvalitetniji okovi i stakla renomiranih proizvođača - Saint-Gobain, Siegenia Aubi, Wink Haus, Gretsch-Unitas, Guardian i dr.

Najčešće postavljana pitanja

  • Koliko okvirno košta ugradnja aluminijumske ili PVC stolarije?
  • Cena ugradnje ili zamene stolarije može se značajno razlikovati jer zavisi od više faktora - broja krila, dimenzija vrata i prozora, vrste i kvaliteta ALU i PVC profila, predviđene površine pod staklom, itd. Za tačne informacije najbolje je kontaktirati i konsultovati se sa odgovarajućim firmom za ugradnju stolarije.
  • Da li je bolja aluminijumska ili PVC stolarija?
  • PVC stolarija ima bolja termoizolaciona svojstva i predstavlja bolje rešenje za stambene objekte, dok se aluminijumska uglavnom preporučuje za veće prozorske površine, ulazna vrata, izloge, poslovne prostore i drugo.
  • Koji period je najpovoljniji za zamenu stolarije u stanu ili kući?
  • Zamenu stolarije treba planirati u toplijem delu godine, od maja do oktobra, jer je provetravanje prostorije u isto vreme i neizbežno i neophodno zbog sušenja špaletni i zidova koji nakon ugradnje obično zahtevaju molersku intervenciju.
  • Kako razlikovati kvalitetnu PVC stolariju od manje kvalitetne?
  • Imajući u vidu da PVC profili izgledaju veoma slično, njihov kvalitet zavisi od materijala od kog su izrađeni. PVC profili nemačkih proizvođača važe za najkvalitetnije i najdugoročnije. Njihova cena je značajno viša u odnosu na profile turskih ili kineskih proizvođača koji se obično izrađeni od recikliranih materijala.
  • Da li je bolje kupiti gotovu stolariju ili je izrađivati po meri?
  • Opšta preporuka je da se pre ugradnje nove stolarije precizno izmere dimenzije vrata i prozora, kako ne bi bilo nepredviđenih komplikacija, neplaniranog obijanja zidova ili dozidavanja. Izrada profila po meri garantuje kvalitet za razliku od kupovine gotovog proizvoda.
Niste pronašli firmu koju ste tražili?

Upis novih objekata na PlanPlus je uvek dobrodošao.