Kao sjajan spoj tradicionalnog i savremenog, Kovač predstavlja omiljenu destinaciju poklonika kulta prave kafane. Predivna stara kuća na ćošku, obnovljena i opremljena po najsavremenijim ugostiteljskim standardima, zadržala je svoju vizuelnu autentičnost. Topla domaćinska atmosfera i ljubazno i predusretljivo osoblje, uvešće vas u neki drugi svet u kome nema žurbe i meteža svakodnevice – svet u kome je sve podređeno uživanju u ukusima i mirisima uz zvuke odabrane starogradske muzike.
Na mestu kovačnice, davne 1932. godine na tadašnjem Avalskom drumu, otvorena je danas legendarna kafana Kovač kao uporište putnika i svih ljubitelja dobrog zalogaja. Od tada se u Kovaču mnogo pojelo i popilo, mnoge su priče ispričane, brojne zore dočekane… Smenjivali su se gosti i menjali običaji, ali je pravilo ostalo isto – u Kovač se uvek vraća.
Menijem dominiraju jela tradicionalne srpske kuhinje – proja, domaći sir, kajmak i prušut za doručak. Onda, kako dan odmiče – domaći hleb, teletina i jagnjetina ispod sača, salata sa grilovanom ćuretinom, gurmanski stek punjen dimljnim sirom, biftek u krem sosu od tartufa, leskovačka mućkalica, đakonije sa roštilja… Svi roštilji su na ćumur, što daje specijalnu i pravu mirisnu notu hrani. Kovač sam sprema kompletnu svoju zimnicu, baš onako kao nekada, u drvenim kacama, buradima i staklenim teglama. Posebna pažnja se posvećuje poslasticama, orasnice, tufahije, čuvene hladne palačinke i domaće krempite kao dezert za kraj , ili početak.
Vaše iskustvo može pomoći drugim korisnicima PlanPlus‑a.
Molimo Vas da se ulogujete preko društvenih mreža ili kao PlanPlus korisnik, kako bi Vaša recenzija bila objavljena na ovoj strani.