Apoteke Putinci

Filter

Apoteke Putinci

Da li Vam se nekada dogodilo da Vam je hitno potreban određeni lek? Ili da pak tražite apoteku u kasnim večernjim satima, a niste sigurni koja je dežurna apoteka u Vašem gradu? Potreban Vam je lek za smirenje, glavobolju, depresiju ili psorijazu, sirup za kašalj ili neki melem? Zanima Vas cena lekova - bensedina, trodona, klometola, viagre, cialis tableta, ili pak koja je lilly akcija trenutno aktuelna? U našoj bazi nalazi se veliki broj apoteka, sa kontakt informacijama, u svakom gradu u Srbiji. Pronađite i kontaktirajte najbližu apoteku i u najkraćem roku nabavite medikamente koji su Vam potrebni.

Najčešće postavljana pitanja

  • Zašto neki lek mora da se plati ako je prepisan „na recept”?
  • Prema Republičkom fondu za zdavstveno osiguranje postoji pet listi lekova. To su liste A, A1, B, C i D. Sa liste A i A1 se najčešće izdaju lekovi, a između njih ima razlike. Ako se lek nalazi na listi A, onda njegovu cenu pokriva zdravstveno osiguranje, a pacijenti ako nisu oslobođeni od plaćanja participacije iz nekog razloga, onda su dužni da plate 50 dinata po kutiju za participaciju. Lekar u receptu piše da li postoji osnov za oslobađanje od participacije. Ako pacijenti imaju prepisan lek sa liste A1, onda od 10-90% cene leka može biti pokriveno zdravstvenim osiguranjem, a pacijenti su dužni da plate ostatak iznosa do pune cene.
  • Koji lek je najbolji protiv bolova?
  • Veliki broj analgetika moguće je kupiti bez prethodno dobijenog recepta. Oni se rangiraju prema jačini, vremenu delovanja, kao i prema neželjenim dejstvima koja mogu da prouzrokoju. Najčešće se preporučuje paracetamol, jer je najbezbedniji, ali često on nije dovoljan da bi se ublažio bol. Stoga se savetuje i kupovina ibuprofena, nimesulida, diklofenaka i dr.
  • Da li pacijent u apoteci može da kupi antibiotik?
  • Pacijenti ne mogu da kupe antibiotik, jer ne postoji uneverzalni antibiotik koji može da pomogne u svakoj situaciji. Svaki ima svoj spektar delovanja, pa je zato izuzetno važno da lekar odredi koju antibiotksu terapiju treba primenjivati i kada.
  • Da li pacijent može da kupi lek za smirenje?
  • Sedativi spadaju u grupu lekova čije je izdavanja posebno kontrolisano. Za kupovinu sedativa neophodan je overen recept od strane lekara i bez recepta ih nije moguće kupiti.
  • Ako su oči jako crvene i peku, koje kapi treba kupiti?
  • Najpre je važno da se postavi dijagnoza, jer nije isto ako je u pitanju infekcija oka, crvenilo izazvano alergijom ili moguće prisustvo stranog tela. Često se u terapiji upotrebljavaju kortikosteroidni ili antibiotski preparati i oni se dobijaju lekarskom preporukom. Ukoliko su u pitanju blaze upale, onda se mogu bez recepta nabaviti kapi koje sadrže prirodne komponente ili kapi koje imaju antiseptično delovanje.
Niste pronašli firmu koju ste tražili?

Upis novih objekata na PlanPlus je uvek dobrodošao.