Poljoprivredni fakultet - Univerziteta u Beogradu

Nemanjina 6 
11080 Beograd (Zemun) 
T: 011/441‑3166

Kategorije

Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu je pravno lice sa statusom visokoškolske ustanove i pravima, obavezama i odgovornostima utvrđenim Zakonom o visokom obrazovanju, Statutom Univerziteta u Beogradu i Statutom Fakulteta. Osnivač Fakulteta je Republika Srbija, a zadaci Fakulteta su organizovanje i izvođenje akademskih studija utemeljenih na Zakonu i Statutu Univerziteta u Beogradu, kao i naučno istraživanje.

U okviru svoje matične delatnosti, Poljoprivredni fakultet obavlja visokoobrazovnu i naučno-istraživačku delatnost u oblasti:

  • ratarstva
  • voćarstva i vinogradarstva
  • hortikulture
  • zootehnike
  • zemljišta i melioracije
  • fitomedicine
  • poljoprivredne tehnike
  • prehrambene tehnologije i biohemije
  • agroekonomije.

Svi studijski programi na Fakultetu akreditovani su od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Republike Srbije. Radom su obuhvaćene osnovne akademske studije, master akademske studije, specijalističke akademske studije i doktorske akademske studije.

U toku svoje višedecenijske istorije, Poljoprivredni fakultet uvek se aktivno angažovao u svim delatnostima Univerziteta, a njegovi profesori su u više mandata bili rektori i prorektori Univerziteta. Nastavu je držao veliki broj profesora sa drugih fakulteta, koji su umnogome zaslužni za formiranje mnogih predmeta, katedara, laboratorija i dr.

Nasuprot skromnom početku sa nekoliko nastavnika, tri redovna, jednim vanrednim i tri honorarna, Poljoprivredni fakultet danas predstavlja vodeću visokoškolsku ustanovu sa preko 450 zaposlenih i oko 4-5000 studenata.

Za naučno-istraživački rad zaduženo je 8 instituta i 29 katedri, veliki broj specijalizovanih, akreditovanih laboratorija i naučnih društava koja deluju u okviru Fakulteta, a postoji intenzivna saradnja sa srodnim organizacijama u zemlji i inostranstvu.

Budite prvi koji će ostaviti recenziju!

Vaše iskustvo može pomoći drugim korisnicima PlanPlus‑a.

Molimo Vas da se ulogujete preko društvenih mreža ili kao PlanPlus korisnik, kako bi Vaša recenzija bila objavljena na ovoj strani.

Vaša recenzija

Ulogovani ste kao Log Off?
Vaša ocena
Kliknite da ocenite
© 1998-2021 Contrast Uslovi korišćenja Privatnost