Naučno tehnološki park Beograd

Veljka Dugoševića 54 
11060 Beograd (Zvezdara) 
T: 011/3370‑951

НТП БЕОГРАД - ПАМЕТНА ИНВЕСТИЦИОНА ДЕСТИНАЦИЈА

Научно технолошки парк Београд, нова инвестициона дестинација у којој се развијају иновативни производи и услуге за будућност, налази се на рубу Звездарске шуме. Комплекс се састоји од пет објеката укупне површине 11.000m2 пословног простора, техничком и технолошком инфарструктуром за квалитетно пословање, са центром за конференције и обуке и низом пратећих садржаја и услуга за пословне кориснике.

Научно технолошки парк Београд је прва институција оваквог типа у Србији, која је основана у партнерству Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Града Београда и Универзитета у Београду. Његово успостављање и развој подржала је и Влада Конфедерације Швајцарске, односно Секретаријат за економске послове Швајцарске (SECO).

СТРАТЕШКИ ПРАВЦИ

НТП је основан са визијом да се кроз његов развој креира подстицајни амбијент за убрзан технолошки развој Србије и пружи подршка технолошком предузетништву у комерцијализацији иновација. Стога је НТП Београд у свом раду усмерен на четири стратешка правца:

  • >интензивно привлачење иновативних технолошко-развојних компанија, домаћих и страних и стварање услова за њихов развој, развој иновација и раст извоза.
  • стварање услова за оснивање и развој већег броја брзорастућих стартап предузећа, коришћењем методологије која је претходно развијена на техничким факултетима у Београду и кроз програм Пословно-технолошког инкубатора Београд (БИТФ).
  • подстицање повратног утицаја на развој научноистраживачког сектора, пре свега Универзитета у Београду, кроз заједничка истраживања са технолошким компанијама.
  • запошљавање младих образованих кадрова и стварање услова за задржавање најталентованијих у Србији, као и стварање услова за повратак наших стручњака из иностранства.

СЕКТОРИ КОЈИМА СЕ ПРУЖА ПОДРШКА

Научно технолошки парк Београд пружа подршку развојно технолошким и стартап компанијама које првенствено послују у областима информационих технологија, биомедицине, нових материјала и нанонауке, енергетске ефикасности, заштите животне средине, као и иновативне пољопривреде и производње хране.

Примењујући добру међународну праксу и најбоља искустава у функционисању научно технолошких паркова у свету, НТП Београд ствара језгро економије засноване на знању, развијајући нове технологије, подстичући извоз паметних производа и услуга и раст конкурентности домаће привреде на светском тржишту.

УСЛУГЕ ПОСЛОВНЕ ПОДРШКЕ

Осим техничке и технолошке инфраструктуре и административне подршке, НТП Београд поред пословног саветовања, развија читав сет услуга које су наменски креиране за подстицање бржег раста и развоја иновација и помажу компанијама у приступу базама знања и финансијским фондовима, сертификацији, промоцији, умрежавању и интернационализацији.

ДОСАДАШЊИ РЕЗУЛТАТИ

Научно технолошки парк Београд интензивно ради на привлачењу квалитетних и перспективних компанија чланица, тако да под кровом ове инстутуције тренутно послује више од 70 компанија, међу којима је преко 30 стартап компанија, и које запошљавају више од 600 инжењера и развијају велики број нових иновативних производа и услуга за страна тржишта.

Budite prvi koji će ostaviti recenziju!

Vaše iskustvo može pomoći drugim korisnicima PlanPlus‑a.

Molimo Vas da se ulogujete preko društvenih mreža ili kao PlanPlus korisnik, kako bi Vaša recenzija bila objavljena na ovoj strani.

Vaša recenzija

Ulogovani ste kao Log Off?
Vaša ocena
Kliknite da ocenite
© 1998-2020 Contrast Uslovi korišćenja Privatnost