• IP Comerc 2010 - diler Messer Tehnogas-a

  Novosadska 271 
  21235 Temerin 
  T: 021/846‑660
  M: 062/569‑856

  Kompanija Messer Tehnogas AD je najveći proizvodač industrijskih, medicinskih i specijalnih gasova u Srbiji i na Balkanu. Tržište Srbije snabdeva sa preko 70 prodajnih lokacija. Specijalni, tečni i medicinski gasovi izvoze se u države regiona iz Pančeva, Smedereva i Bora. Messer Tehnogas snabdeva preko 4.000 kupaca u zemlji i inostranstvu. Na tržište Srbije kao i na tržište Balkana, godišnje plasira preko 650.000 tona proizvoda. Svoju lidersku poziciju, pre svega, duguje izuzetnom kvalitetu proizvoda koje plasira po kompetitivnim cenama i na taj način omogućava svojim partnerima da zadrže konkurentnost na tržištu.

  Preduzeće Tehnogas je osnovano 1929. godine, izgradnjom prvog postrojenja za proizvodnju kiseonika u Rakovici. Nemačka grupacija Messer, sa tradicijom u gasarstvu dugom 120 godina, preuzima Tehnogas 1997. godine, u vreme nestabilne ekonomsko-političke situacije u zemlji, kada se mali broj stranih investitora usuđivao da investira svoj kapital. Ova hrabra odluka se ispostavila kao dobra, jer kompanija već 20 godina beleži konstantan uspeh.

  U poslednjih desetak godina kompanija Messer Tehnogas AD investirala je preko 100 miliona evra u različite projekte u Srbiji. Među značajnijim investicijama izdvajaju se: Postrojenje za razlaganje vazduha u Smederevu- jedno od najmodernijih postrojenja u Evropi, a 2015. godine pušteno je u rad i novo Postrojenje za razlaganje vazduha, za potrebe nove topionice RTB Bor, u koje je Messer Tehnogas investirao 20 miliona evra, i koje ima pet puta veći kapacitet u odnosu na staro. Korisnike snabdeva ugljen-dioksidom, specijalnim gasovima (vodonikom, helijumom i gasnim mešavinama) iz proizvodnih pogona u Pančevu. Acetilen proizvodi u Beogradu i Kraljevu, azot suboksid u Beogradu, a punionice za tehničke i medicinske gasove nalaze se u nekoliko gradova u Srbiji.

  Messer Tehnogas poseduje sopstvenu službu inženjeringa, ekipe za montažu i tehnički servis i preko 50 cisterni i kamiona, garantujući tako svojim kupcima tehničku i logističku podršku 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

  U mogućnosti su da Vam ponude kompletan nivo usluga počev od idejnog rešenja, planiranja i proračuna, do montaže rezervoara i gasnih instalacija, kao i svih drugih radnji neophodnih za dobijanje neophodnih dozvola nadležnih organa vezanih za tehničke gasove.

  Messer Tehnogas se u potpunosti prilagođava različitim zahtevima kupaca i nudi više načina snabdevanja u zavisnosti od količina i roka isporuke (putem cevovoda, u rezervoarima-za tečne gasove ili u bocama). Usluga isporuke na kućnu adresu dostupna je putem telefona 065 35 37 588, call centra 0800 300 800 ili putem sajta www.moj.messer.rs, gde se isporuka vrši 24/7 na teritoriji grada Beograda i Novog Sada.

  Kompanija veliku pažnju posvećuje bezbednosti, zdravlju, kvalitetu i zaštiti životne sredine.

  Prva je i jedina kompanija u Srbiji koja poseduje EU GMP sertifikate za celokupne procese proizvodnje tečnog medicinskog kiseonika i azot suboksida. Messer Tehnogas ima uveden sistem upravljanja kvalitetom (QMS) i sistem upravljanja životnom sredinom (EMS) za proizvodnju i prodaju N2, O2, Ar, C2H2, CO2, H2 i gasnih smeša, i ispunjava uslove u skladu sa standardima: ISO 9001-2015, ISO 14001-2015, ISO 17025:2006 za mehanička i hemijska ispitivanja i etaloniranje i FSSC 22000: 2005.

  U okviru kompanije Messer Tehnogas AD posluje jedinica firme Castolin Eutectic, globalna kompanija koja se bavi antiabrazivnom zaštitom površina, reparaturom industrijskih postrojenja i proizvodnjom dodatnih materijala za zavarivanje/navarivanje svim postupcima. Deo kompanije Castolin Eutectic je i radionica Castolab Srbija, koja se bavi primenom materijala i postupaka reparature na teritoriji cele Srbije.

  Proizvodi Messer Tehnogasa imaju više od 300 primena u svakodnevnom životu i neophodan su deo u skoro svim granama industrije. Iako nevidljivi za golo oko, predstavljaju ključni element u procesu prečišćavanja vode za piće, kod zamrzavanja i konzerviranja hrane, uzgoja ribe, za gaziranje napitaka, pakovanje vode, kod staklenih bašta, u tretmanu otpadnih voda, u medicini, metalurgiji, petrohemiji i hemijskoj industriji, za zavarivanje i sečenje i dr.

  Budite prvi koji će ostaviti recenziju!

  Vaše iskustvo može pomoći drugim korisnicima PlanPlus‑a.

  Molimo Vas da se ulogujete preko društvenih mreža ili kao PlanPlus korisnik, kako bi Vaša recenzija bila objavljena na ovoj strani.

  Vaša recenzija

  Ulogovani ste kao Log Off?
  Vaša ocena
  Kliknite da ocenite
  © 1998-2021 Contrast Uslovi korišćenja Privatnost