Institut za proučavanje lekovitog bilja Dr Josif Pančić - služba proizvodnje

  • (0 recenzija)
Opis

Institut za proučavanje lekovitog bilja “Dr Josif Pančić” osnovan je rešenjem Vlade Narodne Republike Srbije 1948. godine, sa zadatkom da proučava lekovito bilje i razvija nauku u toj oblasti. Danas je Institut razvijena naučna institucija, sa vrednim naučnim rezultatima i bogatom paletom proizvoda namenjenih očuvanju i unapređenju zdravlja i kvaliteta života ljudi.

Svoju izvornu delatnost Institut sprovodi kroz naučnoistraživački rad u oblasti agronomije i farmacije u lekovitom bilju, na kome je angažovano 11 doktora nauka, pet magistara i više mladih istraživača. Uz ovaj, naučni, razvijen je i sektor koji obuhvata proizvodnju, marketing i prodaju biljnih preparata.

Dugogodišnji rad stručnjaka Instituta ugrađen je u proizvode koji su decenijama sinonim za kvalitet, efikasnost i bezbednost biljnih preparata na našim prostorima. U svom proizvodnom programu Institut ima: jednokomponentne i filter čajeve, čajne mešavine, biljne kapi, preparate na bazi pčelinjih proizvoda, fitopreparate, kozmetičke proizvode, etarska ulja i biljne ekstrakte i tinkture.

Vizija Instituta se temelji na postulatima iz perioda njegovog formiranja i stasavanja, kada je koncipiran kao jedinstvena naučno-proizvodna celina, a poslovne aktivnosti usmerava ka unapređenju kvaliteta proizvoda i usluga i zadovoljstvu krajnjih korisnika.

Misija Instituta je da daljim razvojem naučnoistraživačkih aktivnosti i širenjem palete proizvoda nastavi da dostiže zahteve kvaliteta, korisnika i poslovnih partnera kao i da utiče na podizanje svesti stanovništva o realnim mogućnostima i ograničenjima primene biljnih preparata u očuvanju zdravlja. Dugoročnom orijentacijom na etičnost, izvrsnost i uspešnost, Institut nastoji da održi prepoznatljiv brend svojih proizvoda u zemlji i okruženju i nastavi da izgrađuje poslovnu kulturu u duhu odgovornosti prema zajednici u kojoj posluje.

Kategorije
Napiši recenziju

Ocena:

Galerija
Netačni podaci?

Ukoliko ste primetili grešku u objavljenim podacima, molimo Vas da nam prijavite.

Prijavi grešku!