Institut za primenu nauke u poljoprivredi IPN

Bulevar despota Stefana 68/B 
11108 Beograd (Palilula) 
T: 011/2751‑622
F: 011/2752‑959

Kategorije

Институт за примену науке у пољопривреди (ИПН), конституисан је 1977. године интеграцијом Завода за селекцију стоке и матично књиговодство (основан 1952. године) и Центра за унапређење пољопривредне производње НР Србије (основан 1958. године).

Од свог настанка до данас пролазио је кроз различите видове организације, а данас је еминентна научноистраживачка установа из области пољопривреде, са вишедеценијским искуством, која рад базира на три поља: истраживање – трансфер знања – саветодавство.

Стручни тим Института чине реномирани научни радници, истраживачи и стручњаци из најзначајнијих области пољопривреде: ратарства и повртарства, сточарства, воћарства и виноградарства, заштите биља и агроекономије, који својим знањем дају одговоре мултидисциплинарним захтевима савремене пољопривреде.

Окосница научно истраживачког рада је у биотехничким наукама, односно примењена и развојна мултидисциплинарна истраживања из области пољопривреде и руралног развоја, у сагласности са приоритетима Министарства просвете, науке и технолошког развоја за област пољопривреде, хране и биотехнологије, као и са Стратегијом пољопривредног и руралног развоја Републике Србије.

Кроз научно истраживачки рад Институт даје допринос унапређењу производње здравствено исправне хране и обезбеђењу прехрамбене сигурности становништва, економској исплативости и одрживом животу у руралним срединама, суочавању са изазовима климатских промена и изналажењу решења и нових могућности у рационалном коришћењу ресурса у пољопривреди и др.

У циљу ефикасне примене најсавременијих научних достигнућа у пољопривреди. Институт за мисију има подизање нивоа знања и вештина пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача. Он чини јединствену спону, повезујући заједничке циљеве Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије. Директним трансфером знања до саветодаваца Пољопривредних саветодавних и стручних служби доприноси унапређењу пољопривреде и руралног развоја Србије.

Како би одговорили на изазове са којима се суочавају пољопривреда Србије Институт успоставља сарадњу и размењује знања и искуства са научним институцијама и пољопривредним саветодавним службама из региона, ЕУ и шире.

Budite prvi koji će ostaviti recenziju!

Vaše iskustvo može pomoći drugim korisnicima PlanPlus‑a.

Molimo Vas da se ulogujete preko društvenih mreža ili kao PlanPlus korisnik, kako bi Vaša recenzija bila objavljena na ovoj strani.

Vaša recenzija

Ulogovani ste kao Log Off?
Vaša ocena
Kliknite da ocenite
© 1998-2022 Contrast Uslovi korišćenja Privatnost