DNK centar za genetiku

DNK centar za genetiku
DNK centar za genetiku
Svetozara Ćorovića 10 
11120 Beograd (Palilula) 
011/218‑2111
4 2
2 recenzije
DNK centar za genetiku
DNK centar za genetiku
Svetozara Ćorovića 10 
11120 Beograd (Palilula) 
011/218‑2111
4
5
Dobro veće dali radi te dnk anonimno?
DNK centar za genetiku
DNK centar za genetiku
Svetozara Ćorovića 10 
11120 Beograd (Palilula) 
011/218‑2111
4
5
dobar dan, da li radite DNK analizu za mrsavljenje ?
Svetozara Ćorovića 10 
11120 Beograd (Palilula) 
T: 011/218‑2111
F: 011/334‑9250

Radno vreme

Ponedeljak Mo
09:00-17:00
Utorak Tu
09:00-17:00
Sreda We
09:00-17:00
Četvrtak Th
09:00-17:00
Petak Fr
09:00-17:00
Subota Sa
ne radi
Nedelja Su
ne radi

DNK centar za genetiku je genetička laboratorija osnovana 2008. godine, koja pruža dijagnostičke analize u oblastima medicine, utvrđivanja očinstva i srodstva, forenzike i veterine. Naš tim se sastoji od najboljih stručnjaka sa višegodišnjim iskustvom u polju molekularne genetike. Usluge koje nudimo dostupne su pojedincima, partnerskim laboratorijama, lekarskim ordinacijama, sudovima, advokatima, institutima i drugima. Više informacija možete naći i na www.dnk.rs.

 • Očinstvo/srodstvo: DNK analiza je jedini pouzdan test za utvrđivanje očinstva. Utvrđivanje očinstva i srodstva se bazira na poređenju DNK profila osoba koje se testiraju (deteta i potencijalnog oca i/ili majke, odnosno potencijalnih srodnika). Preciznost ovakvih testova zavisi od broja analiziranih lokusa DNK. DNK centar za genetiku jedna je od retkih laboratorija u regionu koja standarno analizira čak 22 lokusa. Veći broj lokusa značajno povećava preciznost testa. U najvećem broju laboratorija standardno se analizira 15 lokusa. Test koji se radi u DNK centru podrazumeva i odgovarajuće biostatističke proračune. Verovatnoća potvrde biološkog roditeljstva se obično kreće u rasponu od 99.999% do 99.99999% (zavisi od konkretnog slučaja). Ukoliko se DNK profil deteta poredi sa DNK profilima oba roditelja preciznost se dodatno povećava. Rezultati dobijeni u DNK centru mogu biti validni na sudu, u ambasadama i opštinama, a za same analize su odgovorni stručnjaci koji su upisani u Registar stalnih sudskih veštaka i koji su do sada obavili više hiljada sudskih veštačenja. U našem centru rezultati mogu biti gotovi i za 24h
 • Praporeklo: Analizom Y hromozoma (muške komponente DNK) u našem centru moguće je utvrditi praporeklo određene osobe, ukoliko se DNK profil Y hromozoma uklapa u postojeće baze podataka Y hromozoma. Pod praporeklom podrazumevamo geografsko poreklo po direktnoj muškoj liniji određene osobe, koje se sa manje ili više sigurnosti može locirati.
  • Prenatalna dijagnostika: Danas su trudnicama dostupni testovi kojima se u ranoj trudnoći mogu utvrditi genetički poremećaji, detektovati mutacije koje mogu biti uzrok cistične fibroze, kao i prisustvo određenih patogena kod ploda.
  • Detekcija patogena PCR metodom je izuzetno osetljiva i specifična metoda. U DNK centru može se uraditi test na Humani Papiloma Virus – HPV, u cilju prevencije nastanka raka grlića materice i uspostavljanja tačne dijagnoze, kao i testovi na polno-prenosive patogene: Mycoplasma genitalium, Chlamydia trachomatis, Ureaplasma urealyticum, Gardnerella vaginalis.
  • Duboke venske tromboze, cistična fibroza, mikrodelecije Y hromozoma, hemohromatoza i kariotip su još neke od analiza koje se mogu uraditi u DNK centru.
 • Medicinske DNK analize: U laboratoriji DNK dijagnostičke analize se zasnivaju na analizi DNK molekula, uz primenu najmodernije tehnologije. Dijagnostika zasnovana na ovim metodama značajno dobija na osetljivosti, preciznosti i brzini.
 • Utvrđivanje pola kod ptica je analiza posebno bitna uzgajivačima onih vrsta kod kojih nije moguće na drugi način utvrditi pol.
 • Forenzika: DNK analiza je nezamenljiva metoda za identifikaciju bioloških tragova u forenzičke svrhe. DNK centar svoje usluge pruža sudovima, detektivskim agencijama, advokatskim kancelarijama i fizičkim licima.

Recenzije (2)

Senka Maric
Senka Maric 18-06-2018
dobar dan, da li radite DNK analizu za mrsavljenje ?

Želite li da dodate Vašu recenziju?

Vaše iskustvo može pomoći drugim korisnicima PlanPlus‑a.

Molimo Vas da se ulogujete preko društvenih mreža ili kao PlanPlus korisnik, kako bi Vaša recenzija bila objavljena na ovoj strani.

Vaša recenzija

Ulogovani ste kao Log Off?
Vaša ocena
Kliknite da ocenite
© 1998-2021 Contrast Uslovi korišćenja Privatnost