• Destilerija Pruna

  Topličin venac 19-21 
  11000 Beograd (Stari Grad) 
  T: 011/310‑8929

  Pruna d.o.o. Beograd najmlađa je članica Putnik Grupe osnovana 2011. godine kao partner koji će tržištu ponuditi najkvalitetnija vina, voće i rakije iz Srbije. Osnivanje Pruna destilerije omogućilo je Putnik Grupi da potrošačima pruži autentično iskustvo Srbije.

  Destilerija i vinarija Pruna smeštena je u selu Vuković, u okolini Đerdapske klisure, u jednom od najlepših i najživopisnijih delova Srbije, gde su bogatstvo prirode i vekovno nasleđe ostavili dubok trag. Vinarija i destilerija Pruna u svom radu kombinuje znanje prenošeno sa generacije na generaciju i modernu tehnologiju, kako bi vina i rakije koje proizvodimo preneli autentične mirise i ukuse istočne Srbije.

  < Selo Vuković pripada mlavskom vinogradarskom rejonu i od davnina je poznato po kvalitetnim vinima i rakijama. Ovde se veštine i znanja u pravljenju alkoholnih pića prenose i čuvaju generacijama, a čak i danas gotovo svaka kuća uspela je da sačuva manje vinograde i voćnjake kako bi proizvodili vino i rakiju za sopstvene potrebe, slave i veselja i samim tim sačuvali porodično nasleđe.

  Vlasnik destilerije i vinarije Pruna, Slobodan Ilić 2011. godine je odlučio da svoju porodičnu tradiciju osavremeni i predstavi ono najbolje što pružaju sunčane padine i rodno zemljište, pogodno za gajenje voća i vinove loze.

  Naš cilj je da Vam kroz svoje proizvode približimo Srbiju, njen narod, kulturu i tradiciju. Bogat ukus naših vina i rakija probudiće u Vama sećanje na detinjstvo, mirise i ukuse Srbije. Insistiramo na kvalitetu i želimo da Vam u čaši pružimo autentičan doživljaj Srbije. Zbog toga proizvodimo voće, vino i rakiju koji svojim organoleptičkim svojstvima i kvalitetom zadovoljavaju i najizbirljivije potrošače. Posvećenost u radu i poštovanje prirode omogućavaju nam da Vam u svakom trenutku ponudimo vrhunski kvalitet i autentične proizvode nastale u Srbiji.

  Budite prvi koji će ostaviti recenziju!

  Vaše iskustvo može pomoći drugim korisnicima PlanPlus‑a.

  Molimo Vas da se ulogujete preko društvenih mreža ili kao PlanPlus korisnik, kako bi Vaša recenzija bila objavljena na ovoj strani.

  Vaša recenzija

  Ulogovani ste kao Log Off?
  Vaša ocena
  Kliknite da ocenite
  © 1998-2019 Contrast Uslovi korišćenja Privatnost