Dečji kulturni centar Beograd

Takovska 8 
11000 Beograd (Palilula) 
T: 011/3242‑011, 3242‑012, 3234‑941
F: 011/3242‑314

Kategorije

Dečji kulturni centar Beograd osnovan je 1952. godine od strane Skupštine grada Beograda. Danas je ovo ugledna institucija sa višedecenijskom tradicijom. U toku svog dugog postojanja, Dečji kulturni centar radio je na očuvanju kulture, istovremeno prateći promene koje su vremenom nastajale u željama i potrebama njegovih korisnika. Komunicirajući direktno sa decom i mladima, Dečji kulturni centar organizuje programe koji su savremeni, interaktivni i prate društvene trendove i dečja interesovanja.

Dečji kulturni centar igra važnu ulogu u međunarodnoj kulturnoj saradnji i organizator je manifestacije "Radost Evrope", koja je najveća manifestacija za decu u Srbiji i regionu. U okviru svog delovanja centar koristi edukaciju, povezuje različite sektore, umrežava i prenosi znanja među različitim sredinama, povezujući pojedince i organizacije i rado prihvatajući nova rešenja i kulturno-umetnička područja.

Osnovna ciljna grupa delovanja centra jesu deca i mladi, njihovi roditelji, ali i ostali učesnici u stvaranju kulturnih potreba, kulturni operateri, stručni saradnici, studenti, novinari, kao i naučni radnici. Misiju centra predstavlja pozicioniranje na polju kulturno-obrazovnih delatnosti za decu i mlade. Dečji kulturni centar ima viziju da učvrsti svoju poziciju kao najviša ustanova koja se bavi kulturom za decu i referentna institucija u postavljanju standarda kada je u pitanju razvoj dečje ličnosti.

Budite prvi koji će ostaviti recenziju!

Vaše iskustvo može pomoći drugim korisnicima PlanPlus‑a.

Molimo Vas da se ulogujete preko društvenih mreža ili kao PlanPlus korisnik, kako bi Vaša recenzija bila objavljena na ovoj strani.

Vaša recenzija

Ulogovani ste kao Log Off?
Vaša ocena
Kliknite da ocenite
© 1998-2022 Contrast Uslovi korišćenja Privatnost