Dečji kulturni centar Beograd

Takovska 8 
11000 Beograd (Palilula) 
T: 011/3242‑011, 3242‑012, 3234‑941
F: 011/3242‑314

Kategorije

Dečji kulturni centar Beograd je ugledna gradska institucija, sa tradicijom dugom šest decenija. U Dečjem kulturnom centru Beograd realizuju se kreativni, savremeni i interaktivni programi, koji prate društvene fenomene i trendove, u skladu sa interesovanjima dece i mladih. Tokom svog postojanja Dečji kulturni centar Beograd je sačuvao sve ono što je bilo dobro i to dopunio savremenim metodama rada, poštujući promene koje su nastale u željama i potrebama korisnika. Usmeren ka istraživanju i otkrivanju potencijala dece i mladih u svim oblastima kulture, DKCB svojim programima nastoji da direktno komunicira sa decom i mladima, usmeravajući ih ka sticanju potreba za umetničkim doživljajem, saznanjem i zabavom.

Dečji kulturni centar Beograd kao ključne instrumente delovanja koristi edukaciju, umrežavanje, decentralizaciju delovanja i intersektorsko povezivanje, uspostavlja posredničku ulogu u spajanju pojedinaca i organizacija, kreira znanje i produkte umetničke delatnosti, vrši transfer znanja iz drugih sredina u sredinu u kojoj deluje i otvoren je za nova rešenja i nova kulturno-umetnička područja. Dečji kulturni centar Beograd je referentna ustanova u oblasti međunarodne kulturne saradnje na polju dečje umetnosti i kulture i organizator je najveće dečje manifestacije za decu u zemlji i regionu „Radost Evrope“.

Dečji kulturni centar Beograd delatnost usmerava primarno na osnovnu ciljnu grupu, decu i mlade, kao direktne potencijalne korisnike, zatim na njihove roditelje i druge učesnike u razvijanju kulturnih potreba - kulturni operateri, stručni saradnici iz oblasti obrazovanja za decu, studenti kulturoloških i humanističkih studija, novinari i naučni radnici.

Misija: Pozicioniranje na tržištu kulturno-obrazovnih delatnosti za decu i mlade, uz jasnu diferentnu prednost putem inovacija i praćenja savremenih trendova u obrazovanju i razvoju ličnosti kod dece i mladih.

Vizija: Učvrščivanje pozicije na vrhu piramidalne strukture u sistemu institucija koje se bave kulturom za decu i mlade, koja će sistemski davati konkretan doprinos razvoju kreativnosti i postavljati standarde drugim kulturno-obrazovnim institucijama u razvoju kreativne, inovativne i celovite ličnosti kod dece i mladih.

Budite prvi koji će ostaviti recenziju!

Vaše iskustvo može pomoći drugim korisnicima PlanPlus‑a.

Molimo Vas da se ulogujete preko društvenih mreža ili kao PlanPlus korisnik, kako bi Vaša recenzija bila objavljena na ovoj strani.

Vaša recenzija

Ulogovani ste kao Log Off?
Vaša ocena
Kliknite da ocenite
© 1998-2020 Contrast Uslovi korišćenja Privatnost