Rad na kruzeru Beograd

Rad na kruzeru Beograd

Posao na brodovima je vrlo privlačan za mlade ljude avaturističkog duha koji žele da obiđu ceo svet od Južnog do Severnog pola i pri tom dobro zarade. Agencije za posao na rečnim brodovima ili prekooekanskim kruzerima selektuju kandidate na osnovu njihovog iskustva, ali je najvažnije dobro poznavanje engleskog jezika ili nemačkog jezika. Nakon selekcije kandidata potpisuje se ugovor u trajanju od 6 do 8 meseci, a najčešća zanimanja koja se traže su stjuardi, konobari, pekari, barmeni, kuvari, poslastičari, recepcionari, frizeri, kozmetičari, radnici u spa centrima, ali i osobe sa znanjem informacionih tehnologija i inženjeri. Rad na kruzerima je uglavnom naporan i radno vreme je i do 10 sati, ali zbog visine zarade, kao i obilaska mnogih destinacija Evrope, Amerike, Australije, Kariba, Havaja, Dalekog Istoka, postoji veliko interesovanje za rad na kruzerima. Stiče se neprocenjivo iskustvo koje pomaže i u daljem radu, dok mnogi ostaju da rade na kruzerima i više od 10 godina, kada se dobijaju i benificije poput ostvarivanja prava na penziju.

Najčešće postavljana pitanja

  • Kolika je plata za posao na kruzeru?
  • Plata na kruzerima je relativno visoka za naše uslove i u zavisnosti od iskustva, kao i poslova koji se obavljaju može da se kreće od 700 do 800 dolara, ali u proseku je 1800 do 2000 dolara, dok inženjeri mogu da zarade i do 8000 dolara. S obzirom da su smeštaj, hrana i računi plaćeni, zaposleni nemaju drugih troškova osim onih za lične potrebe, tako da se može uštedeti i cela plata.
  • Gde možete da se prijavite za rad na kruzeru?
  • Najbolje je obratiti se agenciji koja zapošljava radnike za rad na brodovima, a možete i popuniti prijavu online. Ukoliko odlično govorite engleski jezik i imate iskustvo, svakako imate i prednost u zapošljavanju. Nakon prijave, radi se intervju i provera znanja jezika, zatim priprema dokumentacije za odlazak na brod. Prilikom zapošljavanja može vam pomoći i iskustvo na kopnu u obavljanju sličnih poslova, kao i dobri maniri i lepo ponašanje.
Niste pronašli firmu koju ste tražili?

Upis novih objekata na PlanPlus je uvek dobrodošao.