Pergole Beograd

Pergole Beograd

Pergole su jednostavni i praktični pokretni krovni sistemi koji štite od sunca, kiše i vetra, kao i drugih spoljašnjih uticaja i koriste se za uređenje dvorišta, restorana i kafića. Pergole vam omugućavaju da napravite prostor koji ima svoju mikroklimu, leti je hladan i u senci, dok je zimi zaštićen i topao.  Zahvaljujući različitim materijalima i mogućnostima pergole su atraktivno rešenje i imaju veliki opseg konfiguracija, dimenzija i kombinacija i mogu da daju veoma lep vizuelni doživljaj i posluže kao estetski dodatak prostoru. Zahvaljujući pergolama, takođe možete povećati i kapicitet sedišta u bašti, ukoliko ih radite za restoran ili kafić. Postoje klasične, viseće, ovalne, samostojeće, naslanjajuće, bioklimatske pergole, a izrađuju se od kvalitetnih vodootpornih materijala koji štite od UV zračenja na bazi PVC-a ili aluminijuma, a sadrže i akril što omugućava njihovu dugotrajnost. Klizni sistem se pokreće na elektro pogon, postoji mogućnost upravljanja pergolom preko daljinskog upravljača – smart pergole. Pored toga postoje i Rolux pergole koje imaju dodatne senzore za vetar i sunce tako da se krov automatski zatvara kada su visoke temperature ili jak vetar i kiša.

Najčešće postavljana pitanja

  • Zbog čega su pergole idealno rešenje?
  • Pergole izgledaju kao savršeno rešenje, pored toga što estetski ulepšavaju prostor, one služe i kao zaštita od spoljašnjih uticaja. Daju osećaj prostora koji je ušuškan, a opet dovoljno svetao. Sunčeva svetlost se filtrira u skladu sa stepenom rotacije žaluzina, dok je ventilacija potpuno prirodna. Sistem oluka i vodoravno postavljenih rešetki omogućavaju neometano odvođenje vode kada pada kiša. Pored toga, zimi mogu da se koriste i električni grejači koji mogu zagrejati i veliku pegolu, a može se ugraditi i LED rasveta koja ima nisku potrošnju, a daje jako lepo osvetljen prostor sa različitim efektima.
  • Koje su cene pergola?
  • Cena ugradnje pergola zavisi pre svega od materijala, kao i izabranog mehanizma, veličine, montaže, zatim da li imaju dodatne mogućnosti upravljanja daljinskim upravljačem ili dodatne senzore za klimu. Cena se kreće od 160 evra po kvadratnom metru, a sve ostalo zavisi i od drugih mogućnosti koje su u skladu sa vašim prostorom i potrebama. Za tačnu cenu najbolje je kontaktirati neku od firmi koje se nalaze u spisku pred vama, profesionalni radnici premeravaju prostor i formiraju konačnu cenu u dogovoru sa vama.
Niste pronašli firmu koju ste tražili?

Upis novih objekata na PlanPlus je uvek dobrodošao.