Kineska medicina Beograd

Filter

Kineska medicina Beograd

Tradicionalna kineska medicina predstavlja verovatno najstariji vid lečenja, stariji više od pet milenijuma. Ovaj tip alternativne medicine ljudsko telo posmatra kao na celinu, a prilikom uspostavljanja dijagnoze koristi se opštim znacima. Postoji pet elemenata pomoću koji se kod ljudi objašnjava veza između tela i psihe, a to su drvo, vatra, zemlja, voda i metal. Za kinesku medicinu se karakteristična upotreba prirodnih sastojaka i biljaka koji imaju dokazana dejstva na pacijente. Lekovi se koriste kako bi se telo kao celina vratilo u ravnotežu. Pred Vama je popis ordinacija kineske medicine koje praktikuju drevne kineske metode u lečenju organizma.

 

Najčešće postavljana pitanja

  • Šta je akupunktura i kako se primenjuje?
  • Među najvažnijim terapijskim metodama koji se u kineskoj medicini primenjuju izdvaja se akupunktura. Ona služi za lečenje kako akutnih, tako i hroničnih oboljenja, a za cilj ima uspostavljanje energetske ravnoteže kod pacijenta. Brojne su oblasti medicine kod kojih se primenjuje akupunktura, pa ova metoda kineske medicine pomaže kod išijasa, bolova u leđima, mučnina, dijareje, gripa, bronhitisa, astme, ginekoloških oboljenja, visokog krvnog pritiska, povišenog holesterola, arterioskleroze, nesanice, migrene, depresije, vrtoglavice i drugih neuroloških poremećaja.
  • Da li akupunktura boli?
  • Tretman akupunkturom ne izaziva bol. Tokom uboda iglice pacijenti mogu da osete različite senzacije kao što su pritisak, težina, trnjenje ili toplina, a ako se nakon tretmana pojavi crvenilo, to znači da je terapeutski efekat pozitivan.
  • Koliko dugo traje tretman?
  • Najčešće tretman obično traje između 15 i 30 minuta.
  • Da li se treba posebno pripremiti pred akupunkturu?
  • Pacijentima se savetuje da na tretman dođu naspavani, odmorni i da imaju lagan obrok pre samog tretmana kako ne bi došlo do pojave mučnine.
  • Koliko je tretmana neophodno kako bi se uočio efekat?
  • Nije moguće odrediti tačan broj tretmana, jer je sve induvidualno. Kako su pacijenti različite starosne dobi, sa različitim tegobama, medicinskom istorijom i različitim poslovima, nema univerzalnog pravila koji broj tretmana može da pomogne. Od dva do pet tretmana je potrebno za rešavanje akutnih problema, dok je kod hroničnih oboljenja neophodan kontinuiran tretman. Svakako, posle prvog tretmana se stiče šira slika o daljem toku lečenja, jer efekti akupunture zavise i od reakcije organizma na tretman.
Niste pronašli firmu koju ste tražili?

Upis novih objekata na PlanPlus je uvek dobrodošao.