Homeopatija Beograd

Homeopatija Beograd

Homeopatija ili holistički pristup lečenju čoveka je grana alternativne medicine koja pri lečenju posmatra čoveka u njegovoj celini i kroz ravnotežu celog organizma, a ne samo kroz izolovanu bolest ili simptom. Tradicija ovog pristupa kroz istoriju je veoma duga, a širina primene u savremenom svetu velika. Homeopatija se, kao metod lečenja, nalazi na drugom mestu na svetu. Danas su i u zvaničnoj medicini priznati neki tretmani homeopatije, a mnogi doktori medicine i lekari praktikuju ili preporučuju homeopatski način lečenja za određene tegobe, stanja i simptome. Homeopatski lekovi se prave na bazi prirodnih sastojaka i preporučuju se u vrlo malim dozama, te ovaj metod nije invazivan i praktično nema štetnih posledica. Homeopatija se uspešno primenjuje u lečenju dece kao i životinja. Bilo da već imate iskustva sa pregledima kod homeopate ili biste voleli da saznate više o ovom načinu lečenja i čujete još neko mišljenje o problemu ili bolesti koju imate, zakažite razgovor u nekom od homeopatskih centara ili ordinacija sa spiska koji je pred Vama.

Najčešće postavljana pitanja

  • Šta sve leči homeopatija?
  • Homeopatijom se mogu tretirati gotovo sva akutna ili hronična stanja organizma. S obzirom na to da je homeopatski pristup individualan, ova metoda lečenja može svima pomoći. Uvidom u celokupno zdravstveno stanje pronalazi se uzrok bolesti, a svaki organizam će reagovati na homeopatski lek shodno stanju i spoljašnjim uticajima. Postoje i neka neizlečiva stanja, ali svaki homeopata ima zadatak da pronađe način kako da pomogne pacijentu. Kod lečenja homeopatijom nema neželjenih efekata, pa se ova metoda može upotrebljvati uporedo i sa drugim načinima lečenja.
  • Jesu li homeopatski lekovi bezbedni?
  • Lekovi koji se koriste u homeopatiji su netoksični, jer se preporučuju minimalne doze leka. Ako se propisno primenjuju, homeopatske lekove mogu da koriste svi, jer do sada još uvek nisu utvrđene sumnjive kontraindikacije.
  • Da li homeopatija pomaže kod akutnih bolesti?
  • Homeopatski preparati omogućavaju brži oporavak prilikom prehlade, visoke temperature, kašlja, dijareje, povreda, upale grla i drugih bolova. Preporuka je da se homeopatski lek uzime odmah pošto se pojave prvi bolovi.
  • Kakvi homeopatski lekovi postoje?
  • U homeopatske lekove se ubrajaju tablete, granule, praškovi, melemi i rastvori. Dok se rastvori sipaju u usta, granule se stavljaju pod jezik i one se ne gutaju, već je neophodno da se u ustima istope same. Desetak minuta pre i posle uzminja leka ne treba konzumirati nikakvu hranu ni piće.
  • Koliko traje prvi odlazak kod homeopate?
  • Prvi sastanak sa homeopatom traje oko 120 minuta. Procene su da je to dovoljno vremena kako bi se prikupili svi neophodni podaci pacijenta na osnovu kojih može da se ustanovi anamneza, a zatim i postavi tzv. dijagnoza i prepiše terapija. Svaki sledeći kontrolni susret traje mnogo kraće.
Niste pronašli firmu koju ste tražili?

Upis novih objekata na PlanPlus je uvek dobrodošao.