Aromaterapija Beograd

Filter

Aromaterapija Beograd

Aromaterapija ili lečenje mirisim je metoda lečenja koja je zasnovana na upotreni biljnih i esencijalnih ulja. Deo je fitoterapije koja u lečenju koristi biljke ili ekstrakta dobijenih iz biljaka. Pre svega, aromaterapija se koristi u prevenciji, ali i lečenju mnogih bolesti kao što su glavobolje, stres kojem smo svakodnevno izloženi, psihološke i emotivne probleme, blaže oblike depresije, nesanice i uspešno leči i druge manje poremećaje. Aromaterapija koristi biljna, eterična ulja koja imaju prijatan miris i koja blagotvorno deluju na pacijenta umirujući napetost. Koriste se mirisni štapići ili mirisne sveće, kao i lampe. Obično se aromaterija kombinuje sa masažom kada se, uz pomoć dodira i mirisa eteričnih ulja, postiže najbolji efekat. Aromaterapija utiče na raspoloženje i deluje na stabilnost i jačanje imuniteta i često ima višestruko pozitvino dejstvo na ceo organizam.

Najčešće postavljana pitanja

  • Kako leči aromaterepaija?
  • Aromaterapija, iako veoma stara metoda, sada je sve popularinija kod nas, primenjuje se u mnogim salonima i spa centrima. Lečenje se bazira na delovanju eteričnih ulja i ima za cilj sklad tela i duše. Ulja se koriste putem čula mirisa, koriste se u celoj prostoriji, kao i putem inhalacije. Takođe se mirisi koriste putem čula dodira tokom masaže i apsorbuju preko kože, zatim i kupanjem u spa centrima što ima blagotvorno dejstvo na opšte zdravlje.
  • Koja se ulja koriste u aromateriji?
  • Biljna prirodna eterična ulja su osnova u lečenju aromaterapijom. Postoji preko 40 vrsta eteričnih ulja koja se koriste u lečenju aromaterapijom, ali najpoznatija su menta, matičnjak, lavanda, mandarina, limun, limeta, đumbir, sibirska jela, japanska nana, karanfilić, kedar, smilje, ruzmarin i mnoga druga. Pored primene u lečenju aromaterapijom, eterična ulja se sve više koriste za osvežavanje prostorija preko aroma difuzera.
Niste pronašli firmu koju ste tražili?

Upis novih objekata na PlanPlus je uvek dobrodošao.