Akvaristika Beograd

Pet shop, vet apoteka, pet zoo i akvarijumi Enco Pet Svet

1. Pet shop, vet apoteka, pet zoo i akvarijumi Enco Pet Svet

Enco Pet Svet je firma specijalizovana za uvoz, distribuciju i maloprodaju hrane, opreme i artikala za negu kućnih ljubimaca. Od 2013. godine poslujemo...
 • (0)
Pet Spot - prodavnica za kućne ljubimce i online pet shop (0-24)

2. Pet Spot - prodavnica za kućne ljubimce i online pet shop (0-24)

Moderan život sa kućnim ljubimcem zahteva i adekvatnu podršku i mogućnost izbora.
 • (0)

13. Javni akvarijum i tropikarijum Beograd

Javni akvarijum i tropikarijum u Beogradu osnovala je grupa entuzijasta sa iskrenom željom da ljubiteljima prirode, života, vodenog biljnog i životinjskog...
 • (0)

Akvaristika Beograd

Zaljubljeni ste u podvodni svet i želite da barem delić tog živopisnog i umirujućeg ambijenta prenesete u svoj dom? Pred Vama su prodavnice akvarističke opreme sa širokom ponudom akvarijuma različitih oblika i zapremina, prateće akvarijumske opreme i velikim izborom akvarijumskih ribica. Bilo da je akvaristika Vaš hobi ili prosto želite da oplemenite svoj životni prostor i obradujete decu novim kućnim ljubimcima - prodavnice akvaristike nude sve što je potrebno da u svom domu obezbedite savršene uslove za čuvanje akvarijumskih ribica. U ponudi su filteri za vodu, osvetljenje za akvarijume, uređaji za grejanje i hlađenje vode, oprema za čišćenje akvarijuma, razne vrste prirodnih i veštačkih biljaka i ukrasnih kamenčića, kao i nezaobilazna hrana za ribice. Lokacije prodavnica akvaristke, sa tačnim adresama i kontakt podacima, pogledajte u nastavku.

Najčešće postavljana pitanja

 • Koliko riba optimalno treba da sadrži akvarijum?
 • Ako akvarijum ima 45 litara, onda može da sadrži jednu veliku, jednu srednju ribu i 10 sitnih ribica. Međutim, ako u akvarijum naselite veći broj riba, onda ćete mnogo više vremena potrošiti na čišćenje i održavanje akvarijuma, a i rizik od bolesti riba se povećava.
 • Koje su najbolje ribe za akvarijum?
 • Najtraženija vrsta ribe za akvarijum je zlatna ribica. Pošto je laka za održavanje, preporučuje se početnicima, a ova vrsta ribe zahteva akvarijume sa dosta kiseonika. U održavanju akvarijuma važnu ulogu ima glavoč, riba koja usisava otpadne organizme, čisti alge i živi na dnu akvarijuma. Među najpopularnijim akvarijumskim ribicama izdvaja se skalar. Lepog su izgleda, vole da žive u grupi, a ako previše miruju, to je znak da treba promeniti vodu u akvarijumu.
 • Kada voda u akvarijumu postaje zamagljena?
 • U akvarijumima u kojima još uvek nije uspostavljena biološka ravnoteža voda počinje da magli. Tada je, neophodno zameniti filter, jer se dešava da zapuši. Nekada voda zamagli, jer su vlasnici akvarijuma preterali sa hranjenjem riba. Kada je voda zamagljena treba očistiti filter i trećinu vode zameniti.
 • Gde postaviti akvarijum?
 • Veoma je važno pravilno postaviti akvarijum u prostoru, pa se savetuje izbegavanje mesta gde ima dosta svetlosti kako se u akvarijumu ne bi pojavile zelene alge. Idealno mesto u domu je kuhinjski šank, ali ako nemate šank, onda birajte onaj kutak u domu kuda se ne prolazi često, ali kojem možete lako da priđete kako biste lepo očistili akvarijum.
 • Koliko često čistiti akvarijum?
 • Ako vam je akvaristika tek od skora postala omiljeni hobi, onda se sigurno pitate koliko često treba čistiti akvarijum. Ceo akvarijum ne treba često prati. Tek nakon nekoliko godina upotrebe treba akvarijum isprazniti i oprati ga sonom kiselinom i to 10% rastvorom.
Niste pronašli firmu koju ste tražili?

Upis novih objekata na PlanPlus je uvek dobrodošao.