Benzinska pumpa Petrol Petrovaradin

Račkog bb 
21131 Novi Sad (Petrovaradin) 
T: 021/6432‑663
F: 021/6759‑991

Radno vreme

Ponedeljak Mo
06:00-23:00
Utorak Tu
06:00-23:00
Sreda We
06:00-23:00
Četvrtak Th
06:00-23:00
Petak Fr
06:00-23:00
Subota Sa
06:00-23:00
Nedelja Su
06:00-23:00

Kategorije

Q MAX GORIVA STIGLA NA BENZINSKE PUMPE PETROLA

Regionalni lider u distribuciji i prodaji nafte i naftnih derivata, kompanija Petrol, predstavila je i u Srbiji novu generaciju visokokvalitetnih pogonskih goriva Q Max. Osnovne karakteristike goriva Q Max prilagođene su ključnim zahtevima vozača – manjoj potrošnji i većoj ekonomičnosti u vožnji, većoj efikasnosti i zaštiti motora vozila, smanjenju emisije štetnih materija u okolinu, a prodaju se po nepromenjenim cenama.


Nova generacija Petrolovog goriva po svojim karakteristikama nadilaze aktuelne evropske standarde na tom području.

Petrol je na svoje benzinske stanice u Beogradu, Novom Sadu, Petrovaradinu, Kikindi, Vrbasu, Valjevu i Kragujevcu, uveo dve nove vrste Q Max goriva, čiji kvalitet nadmašuje standarde na tržištu. To je nova generacija goriva – benzinsko gorivo Petrol Q Max evro premium BMB 95 i Petrol Q Max Evrodizel - dizelsko gorivo koja će u potpunosti zameniti dosadašnja goriva u ponudi.

Nova generacija Q Max goriva prevazilazi zahteve evropskog standarda za motorne benzine EN 228, kao i dizel goriva EN 590 i u potpunosti zadovoljava najnovije zahteve proizvođača motora i standarde na tržištima. Najnovija generacija višenamenskih aditiva, koji se koriste u Q Max gorivima, nudi veću efikasnost i zaštitu motora, uz istovremeno poboljšanje ekonomičnosti, nižu potrošnju i znatno nižu emisiju štetnih materija u okolinu. Nova generacija goriva je razvijena u saradnji s uglednom korporacijom Afton Chemical iz Velike Britanije, višegodišnjim Petrolovim partnerom, koji je jedan od vodećih svetskih proizvođača aditiva.

Goriva su višestruko testirana, laboratorijskim i terenskim testovima koji su pokazali da je potrošnja niža do 5% prilikom upotrebe Petrol Q Max evro premium BMB 95 i Q Max Evrodizel goriva, u odnosu na standardna. Svi podaci i spomenuta poboljšanja baziraju se na stvarnim ispitivanjima dobavljača aditiva na posebnim test vozilima, kao i na terenskim ispitivanjima na različitim tipovima vozila.

Kvalitet goriva Q Max garantovan je i sveobuhvatnim i opsežnim sistemom provere, kako u nabavnom tako i u prodajnom lancu, koje Petrol obavlja u vlastitim, ali i nezavisnim akreditovanim laboratorijima, te konstantnim prilagođavanjem trendovima i zahtevima modernih motora.

Goriva Q Max su sada dostupna na svim benzinskim pumpama u Srbiji (8), Sloveniji (313), Hrvatskoj (93), Bosni i Hercegovini (37), Crnoj Gori (6) i to po nepromenjenim cenama, što podrazumeva da će kupci za isti novac dobiti veću vrednost. Nova goriva su u potpunosti kompatibilna sa svim dosadašnjim Petrolovim gorivima, kao i sa svim drugim gorivima koja se nude na tržištu.

Petrol Q Max evro premium BMB 95 je novi poboljšani motorni benzini. Poboljšanja su dostignuta upotrebom modernog višenamenskog paketa aditiva svetski priznatog proizvođača aditiva (Afton Chemical VB). Upotreba tih dodataka omogućuje:

 • poboljšanu čistoću usisnih ventila (mercedes M102E i M111 testovi),
 • smanjeno vreme otvaranja injektora za ubrizgavanje goriva kao posledica čišćih površina (testovi na serijskim motorima – merenje »LTFT«),
 • niža potrošnja goriva (MVEURO test ciklus),
 • manji talog u prostoru za izduve (»CEC DF 12+« test),
 • gotovo potpuna zaštita površina od korozije (ASTM D665A in D665B testovi),
 • osetno smanjenje štetnih materija u izbacivanju

Petrol Q Max Evrodizelpredstavlja nadogradnju sadašnjeg dizelskog goriva u ponudi. I tu je upotrebljen moderan paket višenamenskih aditiva Afton Chemicals, koji osiguravaju brojna poboljšanja:

 • više od dvostruko veće čistoće prskalica,
 • manje neizgorenih CH i manje čvrstih čestica u auspuhu (ECE 15 test ciklus),
 • osetno poboljšana korozijska zaštita površina,
 • niža potrošnja (ECE -15 test),
 • potpuna kompatibilnost s biogorivima.

Budite prvi koji će ostaviti recenziju!

Vaše iskustvo može pomoći drugim korisnicima PlanPlus‑a.

Molimo Vas da se ulogujete preko društvenih mreža ili kao PlanPlus korisnik, kako bi Vaša recenzija bila objavljena na ovoj strani.

Vaša recenzija

Ulogovani ste kao Log Off?
Vaša ocena
Kliknite da ocenite
© 1998-2019 Contrast Uslovi korišćenja Privatnost